بررسی موانع و چالش های شهر هوشمند

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF11_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل بیننده

کارشناس ارشد مشاوره خانواده از دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی موانع و چالش های شهر هوشمند می باشد . یک شهر هوشمند اطلاعات را به زیرساخت های فیزیکی اش به منظور بهبود آسایش ، تسهیل حرکت ، افزایش کارایی ، حفظ انرژی ، شناسایی مسائل و رفع آن ها ، جمع آوری داده برای تصمیم گیری بهتر ، به کارگیری منابع به طور کارآمد و به اشتراک گذاری داده ها تزریق می کند .روش تحقیق در این پژوهش ، توصیفی - تحلیلی و گردآوری داده ها با استفاده از بررسی مدارک علمی و مقالات منتشر شده صورت پذیرفته است . نتایج پژوهش حاکی از آن است شهر هوشمند با وجود مزایای زیادی که داراست دارای معایب و چالش هایی است که شهرها را به سمت شهر هوشمند پایدار سوق می دهد . یکی از مهم ترین و اساسی ترین چالش های شهر هوشمند مربوط به چالش های اصلی فناوری در شهر هوشمند می باشد شامل : توانایی فردی در گردآوری اطلاعات ، توانایی فردی برای ارتباطات و توانایی چند عملکردی فناوری . برخی دیگر از چالش های شهر هوشمند عبارتند از : تلاش برای تغییر فرهنگ عمومی جوامع و مصرف گرایی ، اضمحلال خرده فرهنگ های بومی ، امکان استفاده ی ابزاری از مجموعه داده های جمع آوری شده در بستر شهر هوشمند توسط دولت های مقتدر یا هکرهای بین المللی ، نابودی کسب و کارهای سنتی و کاهش جاذبه های خرد گردشگری و اقتصادی کوچک مقیاس ، گرایش به ارتباطات مجازی و کاهش تعاملات اجتماعی و تبلیغ فردیت و انزوا ، کاهش روحیه ی مشارکت و همکاری حضوری افراد جامعه ، کاهش هویت و حس تعلق ، امکان ایجاد بستر فعالیت های اقتصادی غیر مشروع و غیر قانونی همچون فروش مواد غیر مجاز و فرار مالیاتی و ایجاد بحران اقتصادی کاذب و ایجاد فروشگاه های غیرواقعی . طبق یافته های پژوهش ، از اهم موانعی که بر سر راه شهر هوشمند در ایران وجود دارد ، می توان به عدم وجود یک تشکیلات منسجم ، گرانی سیستم های الکترونیک ، کمبود نیروهای متخصص و مراکز تحقیق و توسعه ، کمبود آموزش مردمی و تبلیغات ، حاکمیت سیستم های سنتی و عدم وجود رقابت سازنده ، عدم وجود قوانین مدرن در ارتباط با استفاده از سیستم های الکترونیکی و محدودیت زیرساخت های مورد نیاز به ویژه زیرساخت های مخابراتی ، اشاره کرد .

کلیدواژه ها

شهر هوشمند ، ، شهر الکترونیک ، چالش های فناوری ، چالش های شهر هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.