تعیین کننده های اقتصادی-اجتماعی بر تمایل به پرداخت افراد به منظور بهره مندی از طبیعت (مطالعه موردی: آبشار آب سفید استان لرستان)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ECONF12_201
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 144
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی گروه مدیریت و توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه مدیریت و توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه مدیریت و توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه مدیریت و توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد
چکیده
به دلیل کارکردها و خدمات اکوسیستم های طبیعی و لزوم برنامه ریزی بهینه در استفاده از آن ها امروزه تعیین ارزش واقعی آن ها حایز اهمیت بسیار می باشد. بر این اساس در این مطالعه تلاش شد تا با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط و الگوی رگرسیونی لوجیت میزان تمایل به پرداخت بازدیدکنندگان آبشار آب سفید جهت استفاده تفرجی از این منطقه تعیین شود. داده های مورد نیاز در این تحقیق از طریق نمونه گیری تصادفی و تکمیل ۲۲۵ پرسشنامه از گردشگران این منطقه جمع آوری شد. نتایج مطالعه نشان داد ۷۲ درصد پاسخ دهندگان تمایل به پرداخت جهت استفاده تفرجی از این منطقه هستند. از بین متغیرهای مورد مطالعه در الگوی لوجیت ، ضریب برآوردی متغیرهای پیشنهاد، دفعات بازدید، درآمد، تحصلات، جنسیت ، سن ، نگرش های زیست محیطی و مسافت تا منطقه در سطح قابل قبولی معنی دار است . اثر متغیرهای پیشنهاد، دفعات بازدید، سن و مسافت تا منطقه بر تمایل به پرداخت و قبول مبلغ پیشنهادی منفی و اثر متغیرهای درآمد، تحصیلات، جنسیت و نگرش های زیست محیطی مثبت بدست آمده است . مطابق با نتایج این مطالعه میزان تمایل پرداخت هر فرد به عنوان حق ورودی جهت استفاده تفرجی از آبشار آب سفید ۶۹۷۰۳ ریال تعیین شد. با توجه به میانگین ۰۶/۲ بازدید در سال برای هر نفر و تعداد ۱۲۰۰۰۰ بازدیدکننده از این منطقه مقادیر پرداختی سالیانه برای هر فرد ۱۴۳۵۹۰ ریال و ارزش سالانه گردشگری این منطقه ۲۳۰/۱۷ میلیارد ریال برآورد شد. بنابراین با توجه به تاثیر مثبت گردشگری بر اقتصاد شهرستان الیگودرز و استان لرستان افزایش اعتبارات بخش توریسم و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی و توسعه تاسیسات اقامتی و پذیرایی در این منطقه به منظور جذب بیشتر گردشگر پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
گردشگری، ارزشگذاری مشروط، تمایل به پرداخت ، لوجیت ، آبشار آب سفید.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.