پیش بینی میزان نشت آب زیرزمینی به درون تونل انتقال آب بهشت آباد با استفاده از روشهای تجربی و هیدروژئولوژی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ECONF12_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ریاحی پور

کارشناس آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری

خدیجه خلیلی

استادیار، گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور تهران، ایران، ۱۹۳۹۵-۴۶۹۷

چکیده

هجوم آب زیر زمینی به تونل های در حال ساخت یکی از مسایل و مشکلات عمده در زمان حفاری تونلها به شمار می رود. تونل انتقال آب بهشت آباد به طول ۶۴ کیلومتر و ۶ تونل دسترسی با مجموع طول حدود ۱۳ کیلومتر در استان چهارمحال و بختیاری مطالعه گردیده است . از دیدگاه زمین شناسی مسیر تونل در زونهای ساختاری زاگرس مرتفع و سنندج - سیرجان جانمایی شده است . تاقدیسهای متعدد به همراه حدود ۴۰ گسل تراستی و نرمال از ساختارهای زمین شناسی اصلی در مسیر این تونل می باشند. سنگ شناسی مسیر نیز شامل آهک و دولومیت های فهلیان- داریان، آهک های نازک لایه کژدمی ،آهک های سروک- ایلام، کنگلومرای کشکان، آهک و دولومیت جهرم، آهک آسماری، مارن رازک، مادستون، سیلتستون و ماسه سنگ آغاجاری و کنگلومرای بختیاری، شیل و مارن کرتاسه که در بخشهایی هم میلونیتی و دگرگون شده اند، آندزیت و توف آندزیتی و آثاری از آرکوز می باشد که این سازندها در بخشهایی از مسیر به دلیل عملکرد گسلهای موجود بهم ریخته و خرد شده اند. در این تحقیق برای برآورد میزان هجوم آب زیرزمینی به درون تونل انتقال آب سبزکوه از روش تجربی هیور و روش هیدروژئولوژی استفاده شده است . براساس نتایج بدست آمده حداکثر میزان نشت آب درحدود ۱۰ لیتر بر ثانیه در هر ۱۰ متر تونل و هجوم ناگهانی آب با دبی ۵۰۰ لیتر بر ثانیه برآورد گردیده و حدود ۱۵ درصد از مسیر تونل را زونهای بحرانی تشکیل می دهد. درادامه مطلب نیز راهکارهایی برای ادامه کار ارائه شده است .

کلیدواژه ها

تونل انتقال آب بهشت آباد، آب زیرزمینی ، روش تجربی هوئر، چهارمحال و بختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.