بررسی اثرات تغذیه نوسانی پروتئین در جیره بر عملکرد رشد و مصرف خوراک در برههای نر پرواری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ECONF12_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد پاشایی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام و طیور دانشگاه محقق اردبیلی

علی مجتهدین

دانشیار گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی

طاهر یلچی

دانشیار گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی

آزاده بوستان

دانشیار گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات تغذیه نوسانی پروتئین در جیره بر عملکرد رشد و مصرف خوراک بره های نر پرواری بود . در این مطالعه از ۳۲ راس بره نر پرواری با میانگین وزن ۵/۲۲کیلوگرم در چهار تیمار و با ۸ تکرار استفاده شد. تیمارها شامل تیمار ۱: تغذیه ثابت با جیره حاوی ۱۴ درصد پروتئین خام، تیمار ۲: تغذیه نوسانی با جیره های حاوی ۱۲ و ۱۶ درصد پروتئین خام، تیمار ۳: تغذیه نوسانی با جیره های حاوی ۱۲ و ۱۴ درصد پروتئین خام و تیمار ۴: تغذیه نوسانی با جیره های حاوی ۱۰ و ۱۴ درصد پروتئین خام بودند. در انتهای دوره ۷۵ روزه دادههای مربوط به عملکرد رشد (مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه ، ضریب تبدیل غذایی )، در قالب طرح کاملا تصادفی ارزیابی شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد نوسانی با ۱۲ و ۱۴ درصد پروتئین خام بالاترین میزان مصرف خوراک را به همراه داشت ، اما کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار ۲ مشاهده شد(۰۵/۰.(p< تیمارهای آزمایشی بر افزایش وزن روزانه و کل تاثیر معنی داری نداشتند. بطور کلی تغذیه نوسانی پروتئین خام جیره بدون تاثیر منفی بر عملکرد رشد و سلامت بره های پرواری مورد آزمایش سبب بهبود میزان مصرف خوراک گردید.

کلیدواژه ها

تغذیه نوسانی ، بره پرواری، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.