آثار زیست محیطی و اقتصادی فرآیند نمکزدائی و انتقال آب دریا

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ECONF12_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد زادهوش

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای انرژی، مرکز آموزش عالی شهرضا، دانشگاه اصفهان

صادق مطهر

استادیار گروه مهندسی مکانیک، مرکز آموزش عالی شهرضا، دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه مو ضوع شیرین سازی آب اقیانو سها و دریاها به دلیل کمبود منابع آب شیرین در ب سیاری از مناطق خ شک دنیا، مورد توجه اکثریت کشورهای جهان قرار گرفته است . ایران به دلیل قرار گرفتن در زمره کشورهای خشک دنیا و نیز دسترسی به منابع آبشور خلیج فارس در جنوب و دریای خزر در شمال، از پتان سیل خوبی در این زمینه برخوردار ا ست . با توجه به چالشهای موجود در تامین منابع آب در مناطق مرکزی ایران، پروژههای انتقال و شیرین سازی آب دریا به عنوان یک راهکار مطرح شده اند. در این مقاله به برر سی روشهای شیرین سازی آب دریا و آثار آن بر اقتصاد و محیط زیست میپردازیم . این روشها به دو د سته تق سیم می شوند. روش جدا سازی آب از محلول است که خود شامل روش انجماد که به صورت تشکیل هیدرات، انجماد مستقیم و غیر مستقیم است . نوع دیگر این روش ا سمز معکوس، ا ستخراج حلال و روش تبخیر و میعان ا ست که شامل تراکم بخار، خور شیدی و تبخیر ناگهانی (MSF) و چندمرحله ای (MED) است . نوع دیگر شیرین سازی به صورت جداسازی نمک از محلول است که خود شامل روشهای تبادل یونی و الکترودیالیز است . نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که پروژههای شیرین سازی آب دریا میتوانند منجر به افزایش تامین آب برای کشاورزی، صنعت ، و مصارف شهری شوند. این افزایش در تامین منابع آب میتواند به ر شد اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق مرکزی ایران منجر شود. پروژههای انتقال و شیرین سازی آب دریا با به کارگیری روشهای نوین میتوانند گام مثبتی در جهت تامین منابع آب در مناطق مرکزی ایران باشند. با توجه به آثار اقتصادی و زی ست محیطی، انتخاب روشهای بهینه و اجرای مدیریت بهینه امری اساسی است .

کلیدواژه ها

زیست محیطی، اقتصادی، نمک زدائی، آب دریا.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.