حذف قلیائیت ناشی از سختی آب صنعتی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ECONF12_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 329
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سیرجان
دانشیار گروه آموزشی مهندسی عمران-محیط زیست، دانشگاه صنعتی سیرجان
دانشیار گروه آموزشی مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سیرجان
چکیده
افزایش تقاضای جهانی برای آب شیرین به دلیل رشد جمعیت ، منابع آبی را در دهه های اخیر تحت فشار قرار داده است . پیش بینی می شود که کمبود آب در سالهای آینده شدیدتر نیز شود. مطالعات نشان می دهد که مصرف سالانه آب در سه بخش کشاورزی، صنایع و شهری به شدت افزایش یافته و حدود ۴ تریلیون مترمکعب است . بااین حال، آب شیرین قابل دسترس برای فعالیت های انسانی تنها حدود ۰۱/۰ تریلیون مترمکعب است . محدود بودن منابع آب شیرین برای فعالیت های انسانی منجر به استفاده از منابع آب غیرمتعارف مانند فاضلاب، آب باران و آبشور شده است . پوست پسته به عنوان ماده خام جاذب توسط تعدادی از محققین مورداستفاده قرار گرفته است . در بیشتر موارد به طور مناسب تصفیه شده است ، به طوریکه کربن فعال مناسب تشکیل می شودکه متعاقبا برای حذف آلایندههای مختلف از محیط های مختلف ، عمدتا فاضلابهای جایگزین استفاده می شود. در بحث کاهش قلیائیت بایستی قلیائیت و مواد معلق را به دقت مدیریت کرد که باعث خوردگی و یا گرفتگی نشوند. از طرفی مواد موثر بایستی از لحاظ قیمت و اثرات زیست محیطی مناسب تشخیص داده شوند. رزین روشی کارآمد اما هزینه اولیه مواد و بازیابی دوره ای آن بالا میباشد. اسید روشی ارزان اما کنترل آن بسیار حساس میباشد. البته کاهش زیاد pH باعث افزایش حلالیت آهن و خوردگی میشود و شاید pH مناسب حدود ۸ باشد.کلیدواژه ها
آب شیرین ، سختی آب صنعتی ، حذف قلیائیت ، اسیدیته آبمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.