مدلسازی و تحلیل انرژی تولید محصول گندم با الگوریتم های یادگیری ماشین در شهرستان نظرآباد
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ECONF12_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 304
نویسندگان
کارشناسی ارشد. مکانیک بیوسیستم انرژ یهای تجد یدپذ یر. دانشگاه تهرا ن
استاد. مکانیک بیوسیستم. انرژیهای تجد یدپذ یر. دانشگاه تهران
استا د. مکانیک بیوسیستم. طراحی و ساخت. دانشگاه تهرا ن
چکیده
امروزه تامین امنیت غذایی برای جمعیت روبه رشد جهان با حفظ منابع کره زمین و حداقل اثرات زیست محیطی به یکی از چالش های اساسی و مهم در کشاورزی پایدار تبدیل شده است و استفاده بهینه از منابع یکی از الزامات اصلی کشاورزی پایدار است . در این مطالعه به بررسی الگوی مصرف انرژی در تولید گندم و تجزیه وتحلیل آن در شهرستان نظرآباد پرداخته شد. مقادیر مختلف مصرف نهادهها و اطلاعات در هر مرحله از کاشت تا برداشت از طریق مصاحبه با کشاورزان و پر کردن پرسش نامه های تخصصی جمع آوری شد. انرژی مصرفی با استفاده از ضرایب تبدیل انرژی استخراجشده از منابع معادلسازی شد. باتوجه به نتایج به دست آمده میانگین انرژی کل مصرفی ۸۴/۲۲۴۰۵ مگاژول بر هکتار به دست آمد. شاخص های نسبت انرژی، بهرهوری انرژی، شدت انرژی و انرژی خالص به ترتیب ۲۶/۳، (kg/Mj) ۱۹/۰،((Mj/Kg ۲۵/۵ و (Mj)۵۰۶۸۲ به دست آمد. مدلسازی انرژی با دو روش RFR و GBR انجام شد و R۲ به ترتیب ۶۳/۰ و ۵۶/۰ و مقدار RRMSE به ترتیب ۷۴/۴۳۸۹ و ۹۳/۴۸۷۱ محاسبه شد. نتایج نشان داد که روش GBR قادر است بادقت بیشتری مقادیر انرژی را پیش بینی کند. تحلیل حساسیت با SHAP انجام شد و تاثیرگذارترین نهاده روی پیش بینی انرژی ترتیب انرژی بذر، سوخت دیزل و کود شیمیایی نیتروژن هستند. نتایج این تحقیق نشان داد که از طریق کاهش مصرف سوخت و کاهش مصرف کودهای شیمیایی می توان میزان مصرف انرژی را کاهش داد.کلیدواژه ها
تحلیل حساسیت با SHAP، شهرستان نظرآباد، کارایی انرژی، یادگیری ماشینمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.