ارزیابی کیفیت آب رودخانه پلنگ ور براساس شاخص های NSFWQI و IRWQI
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ECONF12_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 226
نویسندگان
دانشآموخته کارشناسی ارشد ساز ههای هیدرولیکی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی گیلان
استادیار گروه پایش منابع آب پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی
کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازمان جهاد دانشگاهی گیلان
پژوهشگر گروه پایش منابع آب پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی
چکیده
منابع آب سطحی بیش از سایر منابع تامین آب در معرض آلودگی قرار دارند. به دنبال بارندگی ، به خصوص بارش های شدید، ذرات مختلف گیاهی ، حیوانی و حتی صنعتی و سمی با آب حمل شده و این منابع حیاتی را آلوده می سازند. آگاهی از کیفیت منابع آب سطحی در حفظ ، برنامه ریزی و مدیریت منابع آب امری ضروری است . این مطالعه با هدف بررسی وضعیت کیفی آب رودخانه پلنگ ور در حوضه آبریز تالاب انزلی با استفاده از شاخص های کیفی NSFWQI و IRWQISC انجام شد. بدین منظور ابتدا به بررسی ویژگی های فیزیوگرافی حوضه آبریز این رودخانه پرداخته شد و سپس با اندازهگیری پارامترهای کیفی آب مقادیر شاخص های کیفیت آب به صورت ماهانه ، فصلی و سالانه محاسبه شد. بیشترین مقدار شاخص NSFWQI در ماه بهمن با مقدار ۸۱ وکمترین مقدار این شاخص در ماه تیر با مقدار ۳۲ به دست آمد. بیشترین مقدار شاخص IRWQI نیز همانند شاخص NSFWQI در ماه بهمن با مقدار ۷۵ کمترین مقدار آن در ماه مرداد با مقدار ۴۵ محاسبه شد. نتایج نشان داد که کیفیت آب در فصل زمستان نسبت به سایر فصول از کیفیت بهتری برخوردار بود. پس از آن فصل پاییز در رتبه دوم قرار داشت . با شروع فصل بهار و کاهش دبی رودخانه ها و از طرف دیگر شروع فصل کشاورزی و افزایش آلایندههای ورودی به رودخانه ها، کیفیت آب کاهش می یابد و در فصل تابستان به کمترین مقدار می رسد. در فصل تابستان به علت دمای بالا و کاهش دبی رودخانه ، مقادیر DO کاهش و BOD افزایش یافته است . از طرفی افزایش غلظت کلیفرم مدفوعی و مقادیر جامدات معلق در آب کیفیت آب رودخانه را در این فصل کاهش داده است .کلیدواژه ها
شاخص کیفیت آب، رودخانه پلنگ ور، NSFWQI و IRWQIمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.