ثاثیر مصرف و قیمت انرژی بر روی درآمد مالیات های زیست محیطی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ECONF12_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 154
نویسندگان
دانشجوی دکتری اقتصاد منابع و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
آلودگی زیست محیطی یکی از محصولات نامطلوب انقلاب صنعتی است که مصرف بی رویه انرژی های فسیلی یکی از مهمترین دلائل آن است. اقتصاددانان همواره تلاش کرده اند تا ضمن تبیین دلائل این مسئله روش هایی را برای حل این مشکل ارائه نمایند. با توجه به این که میزان مصرف انرژی در ایران چندین برابر میانگین مصرفی در جهان است و این اضافه مصرف تبعات زیست محیطی زیان باری را به دنبال دارد این مقاله با استفاده از داده های فصلی (۱۳۹۹ (۱۳۸۰) و الگوی حداقل مربعات معمولی (OLS) به بررسی رابطه ی بین مصرف داخلی انرژی و قیمت انرژی «شامل فرآورده های نفتی گاز طبیعی و قیمت نفت خام» با درآمد حاصل از مالیات های زیست محیطی مرتبط با انرژی «شامل درآمد حاصل از مالیات های زیست محیطی فرآورده های نفتی» پرداخته است. نتایج نشان داد که اگر مصرف تجمعی داخلی فرآورده های نفتی به میزان یک درصد افزایش یابد، درآمد حاصل از مالیات زیست محیطی فرآورده های نفتی به میزان (۰.۵) درصد افزایش خواهد یافت که این تاثیر منفی و معنادار است. همچنین اگر مصرف تجمعی داخلی فرآورده های نفتی به میزان یک درصد کاهش یابد، درآمد حاصل از مالیات زیست محیطی فرآورده های نفتی به میزان (۰.۰۱) درصد کاهش خواهد یافت که این تاثیر مثبت ولی معنادار نیست. همچنین اگر مصرف تجمعی داخلی گاز طبیعی به میزان یک درصد افزایش یا بد، درآمد حاصل از مالیات زیست محیطی فرآورده های نفتی به میزان (۰.۱٫۵) درصد افزایش خواهد یافت که این تاثیر مثبت و معنادار است. اگر مصرف تجمعی داخلی گاز طبیعی به میزان یک درصد کاهش یابد، درآمد حاصل از مالیات زیست محیطی فرآورده های نفتی به میزان (۰.۰۷) درصد کاهش خواهد یافت که این تاثیر نیز مثبت و معنادار است. همچنین اگر قیمت تجمعی نفت خام به میزان یک درصد افزایش یابد، درآمد حاصل از مالیات زیست محیطی فرآورده های نفتی به میزان (۱.۲۴) درصد افزایش خواهد یافت که این تاثیر مثبت و معنادار است. از طرفی در بلندمدت اگر قیمت تجمعی نفت خام به میزان یک درصد کاهش یابد، درآمد حاصل از مالیات زیست محیطی فرآورده های نفتی به میزان ) ۰.۳ ( درصد افزایش خواهد یافت کهاین تاثیر منفی و معنادار استکلیدواژه ها
مالیات های زیست محیطی، الگوی حداقل مربعات معمولی، مصرف انرژی، قیمتانرژی.مقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.