بررسی تاثیر پساب فاضلاب بر کریستاله شدن نمک دریاچه مهارلو

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ECONF12_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین سیاوشی عباسی

دانش آموخت ه گروه مهندسی محیط زیست، واحد استهبان، دانشگاه آزاداسلامی، استهبان، ایرا ن

محمدمهدی تقی زاده

استادیار گروه مهندسی محیط زیست، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی،استهبان،ایرا ن

چکیده

با توجه به اینکه پساب تصفیه خانه های شیراز و آلودگی های زهکشی های شهری به دریاچه نمک مهارلو وارد می شوند. سوال اصلی این تحقیق این است که وجود مواد آلی یا BOD و CDD و کدورت فاضلاب چه تاثیری بر کریستاله شدن نمک دریاچه مهارلو و مقاومت سطح خشک شده دریاچه در برابر باد دارد. مجهول های مسئله و جنبه مبهم اصلی مسئله تاثیر BOD بر کریستاله شدن املاح این تالاب می باشد. به همین منظور پژوهش حاضر به بررسی تاثیر BOD ، COD و ضرورت پساب فاضلاب بر کریستاله شدن نمک دریاچه مهارلو می پردازد.پژوهش حاضر به صورت یک تحقیق آزمایشگاهی و مبتنی بر مشاهدات میدانی انجام شده است که در این تحقیق به صورت آزمایشگاهی نمک دریاچه به مقادیر متفاوت BOD ، COD و کدورت فاضلاب مخلوط شده فرصت کریستاله شدن داده می شود و در نهایت ابعاد بلورهای نمک تشکیل شده اندازه گیری گردید. به کمک تصاویر SEM مورفولوژی، ساختار و اندازه ذرات کریستال ها و بلورهای تولید شده بررسی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج نشان داد که کریستالهای ایجاد شده دارای ساختاری بلوری شکل و مورفولوژی مکعبی و کلوخه ای است که با افزایش میزان کدورت، میزان کریستالیته بلورهای درشت سایز کاهش یافته و کریستال هایی با سایز کوچکتر ولی با تعداد زیاد تری ایجاد می گردد.با بررسی نتایج SEM مشاهده گردید که با افزایش میزان BOD میزان کریستالیته و سایز بلورهای ایجاد شده تاثیری ندارد به گونه ای که در BOD برابر با ۷۶ میانگین سایز ذرات به ۸۱۶ میکرومتر هم میرسد که با کاهش BOD این اندازه ذرات نامنظم است در BOD های مختلف تغیرات به نحوی است که می توان گفت BOD تاثیری بر کریستاله شدن نمک ندارد با توجه به تاثیر زیاد کدورت بر کریستاله شدن نمک می توان فقط کدورت فاضلاب ورودی به دریاچه را تصفیه کرد و می توان از تصفیه فاضلاب و کاهش BOD آن صرف نظر کرد.

کلیدواژه ها

پساب، کریستالینیته ، دریاچه مهارلو، COD،BOD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.