بررسی نقش و عملکردهای اکوسیستم پرچین طبیعی بر محیط زیست وآگرواکولوژی و ارزشهای حفاظتی آن
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ECONF12_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 129
نویسندگان
دکتری تخصصی اکولوژی دریا و مدیر گروه مهندسی فناوری HSE دانشگاه جامع علمی - کاربردی دریایی خاورمیانه
چکیده
عمده ترین دلایل تغییر کاربری زمینهای کشاورزی در مناطق روستایی ، از دست دادن این اراضی به دلیل گسترش محدوده شهری ، توسعه سکونت در مناطق حاشیه ای متروک و گسترش مناطق زیر کشت از طریق مدرنیزه کردن تکنیک های زراعی است . این تغییرات موجب افزایش استفاده از نهادهها مانند کودها و آفت کش ها و تغییر روشهای کشت به صورت چند مرحله ای و ترکیبی شده است .پرچین های باستانی بازماندگان جنگلهایی بودند که پیش از دوران کشاورزی در اراضی وجود داشتند. آنها اغلب دارای تنوع غنی تری از حیات گیاهی بوده و از زمین ها حفاظت می کردند. در دهه های گذشته کاشت و نگهداری پرچین های طبیعی در مرز مزارع برای تهیه علوفه دام ، الوار، هیزم ، میوه و غلات و پناهگاه حیوانات بکار می رفت . علاوه بر عملکردهای تولیدی ، ایجاد مکانی سایه دار برای استراحت کارگران ، کشاورزان و توقف ماشین آلات کشاورزی و تعیین حدود مالکانه از مزایای دیگر آنها بود. با توسعه تکنیک های کشاورزی و هندسی شدن زمینهای زیرکشت ، پرچین ها به عنوان مرز بین مزارع یا جنگلها و مراتع کاربردهای تولیدی خود را از دست داده و تنها به عنوان عناصری که مانع استفاده مدرن از ماشین آلات می شوند دیده و سبب شد به دلیل بکارگیری روشهای نوین کشاورزی به ویژه در کشاورزی غلات به منظور همگن سازی اراضی ، پرچین ها بطور گسترده تخریب شوند.امروزه آگاهی فزاینده نسبت به عملکردها و خدمات تولیدی ، زیست محیطی ، فرهنگی و گردشگری این اکوسیستم ، ارزش و اهمیت شبکه پرچین ها بیشتر مشخص شده است چنانکه پرچین ها نقش آگرواکولوژیکی در ارتباط با کنترل فرسایش خاک ، شکست سرعت باد و کنترل خرد اقلیم ها داشته و کریدوری اکولوژیک برای جابه جایی گونه ها و زیستگاه مهمی برای حیات وحش به وجود می آورند.در این مقاله تلاش شده است به بررسی اثرات زیست محیطی ، اقتصادی ، زیبایی شناختی ، فرهنگی و اجتماعی آنها به عنوان رویکردی جامع به سوی پایداری و احیای مجدد یک زیرساخت سبز که علاوه بر گونه ها ، فضا نیز برای تجزیه و تحلیل روابط بین شبکه ای زیست محیطی اهمیت ویژه ای دارد پرداخته شود.کلیدواژه ها
پرچین طبیعی ، آگرواکولوژی ، محیط زیست ، تغییرات اقلیمی ، حفاظتمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.