پیش بینی افسردگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و تمایز یافتگی خود با نقش واسطه ای بهزیستی معنوی در دانشجویان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP08_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید مجیدی

دکتری روانشناسی،استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

پریسا ستاری محمودی

کارشناسی روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی افسردگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و تمایز یافتگی خود با نقش واسطه ای بهزیستی معنوی در دانشجویان بود. طرح پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان درحال تحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال ۱۴۰۱ و حجم نمونه آماری شامل تعداد ۲۵۰ نفر از دانشجویان دختر و پسر مجرد و متاهل در حال تحصیل در مقاطع مختلف اعم از کاردانی ،کارشناسی ، کارشناسی ارشد بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به دست آمد. به منظور برآورد حجم نمونه در مطالعات همبستگی ، از فرمول پلنت ( تاباکینگ و فیدل ،۲۰۰۷) استفاده شد و تعداد نمونه بر طبق فرمول ۲۲۶ به دست آمد که با توجه به احتمال ریزش پرسشنامه ها، تعداد کل ان ۲۵۰ نفر در نظر گرفته شد.ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش شامل چهار پرسش نامه شامل : پرسشنامه ۲۱ سوالی افسردگی بک (۱۹۹۶) ، پرسشنامه ی ۹۰ سوالی طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ (۱۹۹۰) ، پرسشنامه ی ۴۶ سوالی تمایز یافتگی اسکورون و فریلندر (۱۹۹۸) وپرسشنامه ۲۰ سوالی بهزیستی معنوی الیسون و پالوتزین (۱۹۸۲) بود. فرضیات تحقیق با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و روش مدلسازی معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که مدل تجربی داده ها یا مدل مفهومی دارای برازش خوبی است . براساس یافته ها، بهزیستی معنوی اثر طرحواره های ناسازگار اولیه بر افسردگی را به صورت مثبت و اثر تمایز یافتگی خود بر افسردگی را به صورت منفی و معنادار میانجیگری می کند.

کلیدواژه ها

افسردگی ، طرحواره های ناسازگار اولیه ، تمایز یافتگی خود، بهزیستی معنوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.