ارائه مدل علی بین سبک های فرزندپروی ادراک شده با اضطراب اجتماعی با نقش واسطه ای تنطیم هیجان و ابراز وجود
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICJLP08_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 128
نویسندگان
کارشناسی ارشد رشته روانشناسی گرایش شخصیت دانشگاه آزاد واحد آزادشهر
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای تنظیم هیجان و ابراز وجود در رابطه بین سبک های فرزندپروری ادراک شده و اضطراب اجتماعی در نوجوانان شهر کلاله بود. شرکت کنندگان این پژوهش شامل ۲۴۰ نفر ازدانش آموزان دختر و پسر در بازه ی سنی ۱۵ تا ۱۸ سال بودند، که به روش تصادفی از نوع خوشه ای انتخاب شدند. هر یک از شرکت کنندگان پرسشنامه های سبک های فرزندپروری (مکلون و مررل ، ۱۹۹۸)، تنظیم هیجان (گراس و جان ، ۲۰۰۳)، ابراز وجود (گمبریل و ریچی ، ۱۹۷۵)، اضطراب اجتماعی (کانور، ۲۰۰۰) را به صورت الکترونیک پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها به روش معادلات ساختاری انجام گرفت و برای بررسی معنا داری واسطه گری و برازش مدل ، از نرم افزار AMOS استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که سبک های فرزندپروری ادراک شده مستبدانه و مقتدرانه به واسطه ابراز وجود، براضطراب اجتماعی اثرغیرمستقیم دارد، در حالی که نقش میانجی ابراز وجود در ارتباط با سبک فرزندپروری ادراک شده سهلگیرانه با اضطراب اجتماعی معنادار نبود. همچنین اثر غیر مستقیم سبک های فرزندپروری ادراک شده با اضطراب اجتماعی به واسطه ی تنظیم هیجان معنادار نبود.کلیدواژه ها
سبک های فرزندپروری ادراک شده ، اضطراب اجتماعی ، ابراز وجود، تنظیم هیجان ، نوجوانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.