بررسی نسبت انواع مشروعیت با حقوق عمومی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP08_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدعلی باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه قم

چکیده

مفهوم مشروعیت ، مفهومی پیچیده و دارای ابعاد متنوع و گوناگون است که به تایید و پذیرش عمومی قدرت ، حاکمیت یا نظام حاکم اشاره دارد. به صورت کلی ، مشروعیت نشان دهنده آن است که چرا یک نهاد، سیستم یا رهبری توانایی تحمل و استفاده از قدرت را دارد و به چه دلیل جامعه آن را قبول و تایید می کند. از جمله تقسیم بندی های مرسوم در خصوص مشروعیت و انواع آن تقسیم مشروعیت به مشروعیت سنتی ، مشروعیت کاریزماتیک و مشروعیت قانونی است . مشروعیت سنتی به معنای قبول و تایید کردن یک عمل ، قانون یا نظام براساس وجود یا اجرای آن در گذشته است . این نوع مشروعیت بر اساس احترام و تایید جامعه و اعتبار تاریخی و فرهنگی آن استوار است . مشروعیت کاریزماتیک بر اساس جذابیت شخصیت و قدرت یک فرد برای جذب و تاثیرگذاری بر دیگران استوار است . مشروعیت قانونی نیز به معنای تایید و قبول یک عمل ، نظام یا قانون براساس اصول و قوانین حاکم در جامعه است . به همین جهت پس از احصاء انواع مشروعیت ، باید اشاره نمود که هر یک از آنها با توجه به مواردی از قبیل ابعاد، ویژگی ها و اهداف خود، اقدام به تاسیس نظامات حقوقی و ساختارهای متنوع می نمایند. این امر موجب تغییر و تحولاتی در حقوق عمومی شده است که در این مقاله مورد بررسی واقع خواهد شد.

کلیدواژه ها

مشروعیت - مشروعیت سنتی - مشروعیت کاریزماتیک - مشروعیت قانونی - حقوق عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.