اندیشه های قضایی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی ) با محوریت پیشگیری از جرم

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP08_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران جدیدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق خصوصی ،دادستان عمومی وانقلاب شهرستان شاهین شهر

پویا شیرانی

دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی ،دانشگاه علوم و تحقیقات تهران ، قاضی دادگستری و مدرس دانشگاه

عبدالحسین معرفی شلحه

کارشناس ارشد ادبیات عرب ،فعال فرهنگی و مسئول سواد آموزی اداره آموزش و پرورش اروند کنار.

چکیده

پیشگیری از وقوع جرم همواره از مباحث مورد توجه حقوقدانان بالاخص در سال های اخیر بوده است ، درآموزه های حقوق کیفری نیز مباحث عدالت ترمیمی نیز مورد توجه قرار گرفته است ودر عدالت ترمیمی بر خلاف روش های سنتی وصرفا سزاگرایانه ، توجه بر فصل خصومت به جهتی ست که مصلحت بزه دیده مغفول نماند و در بعدی از عدالت ترمیمی سعی بر پیشگیری ازوقوع جرم و یا حتی تکرارآن وجود دارد. در اسلام نیز همواره پیشگیری از وقوع جرم مورد توجه بوده است و اسلام با آموزه های خاص خود و تکیه بر اخلاق وفرهنگ دینی مخصوص خود افراد را از ارتکاب بزه باز داشته است . طبق دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) موضوع پیشگیری از جرم علاوه بر اینکه از مصادیق ماموریت های مهم قوه قضائیه است ، یک مسئله فرا قوه ای است که نیازمند تعامل همه سازمان ها می باشد. درمجموع برای الزامات پیشگیری از جرم ، ش انزده شاخص ازجمله علمی بودن پیشگیری از جرم ، ریشه یابی علل وقوع جرم ، علم و تجربه ، همدلی ، شناخت راهکارها، نظارت و... و برای اهمیت و ضرورت آن ، هفت شاخص مشتمل بر کاهش جرم و هزینه های آن ، افزایش امنی ت و اداره مطلوب کشور و... شناسایی شد. نتیجه گیری : نتایج پژوهش حاکی از اهمیت و اهتمام ویژه مقام معظ م رهبری (مدظله العالی ) به آسیب های ناشی از وقوع جرم در کشور است و معظم له راه حل برون رفت از آن ها را مسئله پیشگیری از جرم با کیفیتی علمی ، تعاملی ، فرصت مدار و نظارتی می دانند. با عملی ساختن اندیشه های ایشان در این خصوص ،سازمان های متولی پیشگیری از جرم قادر به برنامه ریزی مناسب تری در این زمینه خواهند بود.

کلیدواژه ها

مقام معظم رهبری، عدالت ترمیمی ، پیشگیری، اسلام ، جرم .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.