قاتلان سریالی از منظر جرم شناسی و قانون
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICJLP08_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 709
نویسندگان
دکتری حقوق، مدرس دانشگاه، وکیل پایه یک دادگستری
چکیده
تاریخ بشریت قاتلان بسیاری را در ادوار مختلف مشاهده کرده که هر یک به انگیزه و دلایل مختلفی ، اقدام به کشتن عامدانه انسان و یا انسان هایی نموده اند. برخی از قتل ها در حد گسترده صورت گرفته که مصداق کشتارجمعی یا نسل کشی بر آن اطلاق گردیده و برخی دیگر، به دستور اشخاص انجام شده است ؛ لیکن قاتل سریالی با انگیزه شخصی و بدون دریافت سفارش و دستور از سوی هر شخص دیگر، با طرح ریزی نقشه قتل و انتخاب طعمه ، با سوء نیت خاص مجرمانه ، در فرصتی مناسب و با روش طراحی شده ، قربانیان خود را به قتل می رساندتا به آرامش درونی دست یافته و انگیزه های انتقام جویی ، تجاوز، دستیابی به اموال مقتول و سایر نیات پلید خودرا ارضاء نماید. این قاتلان زنجیره ای پس از احساس نیاز مجدد به جرم و انتخاب طعمه ، به طرق مشابه با قتل -های قبلی ، مرتکب جرم جدید شده و از منظر جرم شناسی ، مرتکب نوعی از انواع قتل های عمد می شوند که دارای شرایط و خصوصیات خاص خود بوده و این نوع از قتل عمدی را از سایر جرایم متمایز می نماید. جامعه منتخب آماری این پژوهش ، موجب گردیده که مهم ترین انگیزه های مجرمانه قاتلان سریالی در ایران مورد مداقه قرار گیرد و بدین لحاظ به عمده علل ارتکاب جرم در ایران اشاره شده و از این منظر به این جرم خاص پرداخته شده است .کلیدواژه ها
جنایت عمدی، قتل سریالی ، قاتل سریالی ،تجاوزجنسی ، اعدام .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.