کاهش رفتارهای نامطلوب دانش آموزان (بی نظمی و ایجاد همهمه نمودن در کلاس) با حفظ و ارتقاء ارتباط موثر و مدیریت کاس درس بر اساس الزامات نظریه روانشناسی رفتارگرا

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP08_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی میرزایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم تربیتی، آموزگار دبستان رودکیمنطقه ی موسیان، استان ایلا م .

حسام ملکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، کارشناس فناوریاطلاعات و پژوهش اداره آموزش و پرورش منطقه ی موسیان، استان ایلام.

غلامعباس پیری

دانش آموخته کارشناسی مدیریت امور فرهنگی، کارشناس انجمناولیاء و مربیان اداره آموزش و پرورش منطقه ی موسیان، استان ایلام.

سمیه آب سالان

دانش آموخته کارشناسی علوم تربیتی، آموزگار دبستان شهیددستغیب منطقه ی موسیان، استان ایلا م .

فرنگیس بنریزی

دانش آموخته کارشناسی مدیریت امور فرهنگی، آموزگار دبستان حضرت ولی عصر (عج) منطقه ی موسیان، استان ایلام.

چکیده

برای پیشگیری و یا کاهش رفتارهای نامطلوب دانش آموزان به شکل رفتار بی نظمی توام با همهمه کردن )شلوغی در کلاس درس(، توانایی حفظ و ارتقای ارتباط موثر و اداره وهدایت کلاس ، بخش مهمی ازکار هرمعلم و کلاس و نیز بستر مناسبی برای یادگیری است. به نظر می رسد معلم برای اداره مطلوب ومنظم کلاس درس به دو مهارت احتیاج دارد: یکی برقراری ارتباط موثر به شکل مثبت با دانش آموزان و دیگری نحوه اداره و یا مدیریت کلاس درس. در این زمینه سه راهبرد بر اساس نظریات روانشناسی رفتارگرا بر اساس تجربیات پژوهشگران حاضر در مدارس ابتدایی جامعه هدف یعنی: منطقه موسیان در استان ایلام )مدارس رودکی، حضرت ولی عصر عج و شهید دستغیب( پیشنهاد می شود: الف( استفاده ازروش یادگیری مشارکتی با رویکرد عینی در کلاس درس ب( فراهم کردن جو مثبتومطلوب برای یادگیری و آموزش و دادن پاداش به دانش آموزان بر اساس نظام محرک– پاسخ ج( گروه بندی اعضای کلاس و دادن مسئولیت به هر یک از دانش آموزان و تقویت رفتارهای مثبت آنان د( داشتن برنامه مدون روزانه معلم و کادر اداری مدرسه مبتنی بر ایجاد فضایی منطقی و در عین حال همراه با رفتار محبت گونه و دوستانه محور با دانش آموزان.

کلیدواژه ها

بی نظمی و همهمه نمودن دانش آموزان، ارتباط در کلاس ، مدیریت کلاس ، روانشناسی رفتارگرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.