اثربخشی خودنظم دهی به کودکان بر میزان سازگاری و موفقیت تحصیلی و هوش هیجانی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICJLP08_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 253
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، موسسه آموزش عالی خزر، محمودآباد، ایران.
چکیده
خودنظم دهی یکی از مباحث عمده و مهم در علم روان شناسی است که به تازگی توجه و تمرکز بسیاری از محققان و پژوهشگران را به خود جلب کرده است . خودنظم دهی ، افراد و به خصوص دانش آموزان را برای شروع کردن و جهت دادن به کوشش های تحصیلی شان یاری می دهد و خود یک جنبه مهم یادگیری و عملکرد تحصیلی آنها در محیط کلاس و مدرسه است . راهکار یادگیری خودنظم دهی ، استفاده فعالانه دانش آموز از راهبردهای یادگیری مناسب است که به صورت فرایندی پویا انجام می شود. طی دهه ی گذشته ، تعداد زیادی از متخصصان روان شناسی تربیتی ، بر اهمیت رشد مهارت های هیجانی و اجتماعی کودک ، در طول تحصیلات آموزشگاهی تاکید داشته اند و این امر به سبب اثرپذیری مهارت های سازش اجتماعی از قابلیت های هیجانی فرد است که می تواند درجریان رشد خود را نمایان سازد. از پدیده هایی که در دهه اخیر، مورد اقبال محققان مختلف قرار گرفته ، پدیده ای به نام هوش هیجانی است . دلیل این امر از توانایی بالای هوش هیجانی در رفع و رجوع بهتر مسائل و کاستن از میزان تعارضات بین دریافت های فکری و احساسی ناشی می شود. هوش هیجانی ، وضعیت روانی ، توانایی اداره مطلوب خلق و خوی ، کنترل تکانه ها و عاملی است که هنگام بروز احساس شکست ناشی از دست نیافتن به اهداف ، در اشخاص، انگیزه و امید به زندگی دوباره ایجاد می کند. یافته های تحقیق نشان می دهد که مابین خودنظم دهی و سازگاری ، هوش هیجانی و موفقیت تحصیلی رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد.کلیدواژه ها
خودنظم دهی ، میزان سازگاری اجتماعی ، هوش هیجانی ، موفقیت تحصیلی .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.