نقش کتابخانه های عمومی و کتابداران درآگاهی رسانی به کاربران در شناسایی اخبارمعتبر و جعلی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش کتاب و کریمه
- کد COI اختصاصی: KETABKARIMEH01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 208
نویسندگان
پژوهشگر و مدرس، دانشگاه جامع استان مرکزی، اراک، ایران،
پژوهشگر و کارشناسی ارشد حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی اراک، اراک، ایران،
چکیده
هدف از ارائه این مقاله، تبیین جایگاه و نقش کتابخانه های عمومی و کتابداران درآگاهی رسانی به کاربران در شناسایی اخبار معتبر و جعلی درجامعه می باشد. این مقاله به صورت مروری، اسنادی و کتابخانه ای انجام شده است. گسترش رسانه های ارتباطی و انتشار اخبار جعلی وفریبنده از سوی شبکه های مجازی معاند به دلایلی مانند فریب افکار عمومی، ایجاد بحرآن های اجتماعی و اغتشاشات و غیره، باعث چالش هایفراوانی برای کشورها شده است. در این راستا کتابخانه های عمومی می توانند با آموزش مهارت هایی مانند سواد اطلاعاتی، سواد رسانه ای و سوادفناوری به مخاطبان در تجهیز مهارت های لازم جهت شناسایی و مقابله با اخبار و اطلاعات جعلی و نادرست کمک فراوانی به مخاطبان خودنمایند. انتشار گسترده اخبار جعلی که باعث فریب کاربران و انحراف جامعه می شوند، به یکی از تهدیدات مهم رسانه ای در جوامع امروز تبدیلشده است. کتابخانه های عمومی با پشتیبانی از جریان اطلاعات صحیح و مستند، می توانند زمینه های مشترک اجتماعی را تقویت کرده وتعارضات اجتماعی و یا بحرآن های ناشی از درگیری را کاهش دهند . لازم است تا مسئولان و برنامه ریزان حوزه کتابخانه های عمومی و سایرنهادهای حوزه مدیریت تعارضات اجتماعی به جایگاه والای کتابخانه ها به ویژه کتابخانه های عمومی از منظری متفاوت بنگرند و با بازنگریاساسی در خدمات و برنامه ها، فعالیت های کتابخانه های عمومی را بر محور مشارکت های مردمی و ارتباط متقابل بین افراد بنا نمایند.کلیدواژه ها
آگاهی رسانی صحیح،افزایش سواد رسانه ای،تشخیص اخبار جعلی،کتابداران،کتابخانه های عمومیمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.