نقش کتابخانه های تخصصی در اجرا مدیریت دانش
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش کتاب و کریمه
- کد COI اختصاصی: KETABKARIMEH01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 296
نویسندگان
کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی و مسئول بخش پایان نامه کتابخانه مرکزیدانشگاه قم، قم، ایران
دانشیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه قم، قم، ایران،
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی نقش کتابخانه های تخصصی در اجرا مدیریت دانش است.روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی و برای انجام پژوهش از روش کتابخانه ای استفاده شد. از این رو، ابتدا با انجام یک جستجویکتابخانه ای، مقالات و منابع مرتبط با موضوع مورد بررسی شناسایی شدند. سپس، با مطالعه این منابع، اطلاعات مربوط به نقش کتابخانه هایتخصصی در اجرا مدیریت دانش جمع آوری و تحلیل شد.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که در پژوهش حاضر ۲۳ مولفه در حوزه اجرای مدیریت دانش در کتابخانه های تخصصی استخراج شد.مولفه های از قبیل: گردآوری و سازماندهی منابع دانش، ارائه خدمات مرجع و اطلاع رسانی، ارائه خدمات آموزشی، ایجاد و مدیریت سامانه هایدانش، مشاوره در زمینه مدیریت دانش، آموزش و ترویج فرهنگ استفاده از دانش، ارائه خدمات برون سپاری، دسترسی به اطلاعات و دانشتخصصی، ترویج فرهنگ دانش، ارتقای مهارت های کارکنان، ذخیره و سازماندهی دانش ، اشتراک گذاری دانش، جمع آوری دانش، ذخیره سازیدانش، اشتراگذاری دانش، کاربرد دانش، افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها، افزایش نوآوری، بهبود کیفیت، افزایش رضایت مشتریان است.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مفید بودن فعالیت کتابخانه های تخصصی منوط به بازده و نقش آن ها در دستیابی به اهداف سازمان است.اجرای صحیح و موفقیت آمیز مدیریت دانش در این کتابخانه ها نیازمند داشتن درکی مناسب از عوامل مختلف و برخورداری بهینه از آن است. بههمین دلیل، کتابخانه های تخصصی باید با رویکردی مدیریت دانشی به فعالیت ها و اقدامات خود بنگرند و برای کاربست آن به تقویت فرهنگ،نیروی انسانی، آموزش، ساختار، فناوری، و فرایندها بپردازند.کلیدواژه ها
دانش، مدیریت دانش، کتابخانه های تخصصی، صنعت، مراکز تحقیقاتی، منابع انسانی.مقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.