تاثیر هزینه و مزایای اشتراک گذاری دانش بر گرایش به اشتراک گذاری دانش در بینکتابداران کتابخانه های تخصصی شهر شیراز
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش کتاب و کریمه
- کد COI اختصاصی: KETABKARIMEH01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور شیراز، شیراز، ایران،
کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور شیراز، شیراز، ایران،
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تهران، تهران، ایران،
چکیده
هدف: هدف از پژوهش؛ بررسی تاثیر هزینه ها و مزایای اشتراک گذاری دانش بر گرایش به اشتراک گذاری دانش در بینکتابداران کتابخانه های تخصصی بود. با توجه به اهمیت به اشتراک گذاری دانش در راستای شکل گیری سازمان های دانشبنیان، دغدغه حاکم بر پژوهش این بوده است که عوامل انسانی و سازمانی چه رویکردی به اشتراک گذاری دانش با توجه بههزینه ها و مزایای آن دارند.روش شناسی: روش پژوهش از نوع همبستگی و از نظر شیوه گردآوری داده ها میدانی است. ضمن اینکه از حیث نوع پژوهش،پژوهش در زمره پژوهشات کاربردی است. جامعه پژوهش کتابداران کتابخانه های تخصصی شهر شیراز بودند که با استفاده ازنمونه گیری تصادفی خوشه ای با قابلیت تعمیم نتایج به جامعه آماری نمونه گیری انجام شده و با ۸۳ نفر از کتابدارانکتابخانه های تخصصی شهر شیراز مصاحبه ساخت یافته با استفاده از ابزار پرسشنامه استاندارد با کسب معیارهای روائی وپایایی و اخذ مقدار آلفای کرونباخ بالاتر از ۰.۷ برای هر کدام از مولفه های پرسشنامه پس از جرح و تعدیل گویه های پرسشنامه،انجام شد .یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که هزینه ها و مزایای ادراک شده از قابلیت تبیین رفتار به اشتراک گذاری دانش عمومی وخصوصی برخوردار بوده و مدل پژوهش به شکل مناسبی تبیین کننده تغییرات متغیر وابسته پژوهش یعنی گرایش به اشتراک گذاری دانش است. نتایج نشان داد که مزایا و هزینه های ادارک شده دانش ۴۰.۱ از تغییرات متغیر رفتار بهاشتراک گذاری دانش عمومی و ۳۶ از تغییرات متغیر رفتار به اشتراک گذاری دانش تخصصی را تبیین می کند.نتیجه گیری: نتایج حاصل از پژوهش بیانگر اهمیت عوامل سازمانی در به اشتراک گذاری دانش بوده و پیشنهاد می شود بابرنامه های آموزشی ضمن خدمت و نیز استفاده از بسته های حمایتی لازم در راستای بهبود به اشتراک گذاری دانش در بینکتابداران کتابخانه های تخصصی اقدام شود.کلیدواژه ها
به اشتراک گذاری دانش،کتابخانه های تخصصی،مبادله اجتماعی،مزایا و هزینه های ادراک شده.مقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.