چارچوب های نظری، روش ها و رویه های انجام مطالعات پدیدارشناسی در محیط های آموزشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_2281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه عباسی اصیل

کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش تحقیقات آموزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

طیبه مداحی

کارشناسی سطح ۲ حوزه علمیه زاهدان

اعظم نصیرابادی

فوق دیپلم، آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد زاهدان

فاطمه بزی

کارشناسی آموزش الهیات، پردیس فاطمه الزهرا هرمزگان

چکیده

هدف اصلی پژوهش پدیدارشناختی جستجوی واقعیت از روایت افراد از تجربیات و احساساتشان و ارائه توصیفی عمیق از پدیده است. مطالعات پژوهشی پدیدارشناختی در محیط های آموزشی به طور کلی تجسم تجربه زیسته، ادراک و احساسات شرکت کنندگان در مورد یک پدیده است. هدف این پژوهش ارائه چارچوبی کلی برای پژوهشگرانی است که به مطالعات پدیدارشناسی به ویژه در زمینه آموزشی علاقه دارند. علاوه بر این، این مطالعه راهنمایی برای محققان در مورد چگونگی انجام یک تحقیق پدیدارشناسی و نحوه جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های پدیدار ارائه می کند. بخش اول مقاله مبانی روش تحقیق متشکل از چارچوب روش شناختی و مفاهیم کلیدی پدیدارشناختی را توضیح می دهد. بخش دوم راهنمایی برای یک تحقیق پدیدارشناختی در محیط های آموزشی، با تمرکز ویژه بر رویه جمع آوری داده های پدیدارشناختی و روش های تحلیل داده های پدیدارشناختی ارائه می کند.

کلیدواژه ها

پدیدارشناسی، پژوهش پدیدارشناختی، تحلیل داده های پدیدارشناختی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.