مقایسه تاثیر مولفه قائم زلزله بر رفتار لرزه ای پلهای بتنی با شاهتیرهای فولادی و بتنی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بهسازی و مقاوم سازی بافت های شهری در مجاورت گسل های فعال
  • کد COI اختصاصی: NCCVAF01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1064
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید پاسبانی خیاوی

استادیاردانشگاه محقق اردبیلی،

مرتضی علی قربانی

مربی دانشگاه محقق اردبیلی،

وحید راقم

دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله دانشگاه محقق اردبیلی،

چکیده

وقوع زمین لرزه های متعدد در مناطق زلزله خیز در کشور نیاز به آنالیز دقیق سازه ها را دو چندان کرده است. در این میان پلها اهمیت ویژه ای در هنگام وقوع زلزله در ارتباطات برون شهری و درون شهری دارند. لذا جهت در نظر گرفتنشرایط واقعی سازه هنگام وقوع زلزله، ارزیابی دقیق و روشهای پیشرفته برای تحلیل سازههای خاصی همچون پل احساس میشود. در طراحی لرزه ای پلها معمولا اثرات مولفه های چندگانه زلزله در نظر گرفته نمی شوند. در صورتی کهتحقیقات و مطالعات جدید شدت قابل توجه مولفه قائم زلزله را در نزدیکی گسلها بیان میکند . در این مقاله به آنالیز دینامیکی پلهای بتنی با شاهتیرهای فولادی و بتنی پرداخته می شود. برای انجام آنالیز از نرم افزار Ansys استفاده شده و تاثیر مولفه قائم زمین لرزه در مدل لحاظ شده است. برای انجام آنالیز لرزه ای، مولفه های افقی و قائم شتاب نگاشتزمین لرزه Northridge به مدل اعمال شده و برای تحلیل دینامیکی از روش Newmark استفاده شده است. برای مقایسه تاثیر مولفه قائم زلزله بر پاسخ، مدل های پل ساخته شده با شاهتیرهای فولادی و بتنی یکبار با اعمال مولفه افقی زلزله به صورت تنها و بار دیگر با اعمال توام مولفه افقی و قائم زلزله مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحلیل ها تاثیر قابل ملاحظه مولفه قائم را بر پاسخ لرزه ای مدل ها نمایش می دهد

کلیدواژه ها

شاهتیرهای فولادی، مدل عناصر محدود، مولفه قائم زلزله، آنالیز تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.