تهدیدات آینده امنیت داخلی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه امنیت ملی، دوره: 14، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_NSJ-14-51_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی احتشامی

استادیار گروه امنیت داخلی، دانشگاه جامع علوم انتظامی امین، تهران، ایران.

احمدرضا رادان

استادیار گروه امنیت داخلی، دانشگاه جامع علوم انتظامی امین، تهران، ایران

اسماعیل کرم زاده

استادیار گروه عملیات ویژه، دانشگاه جامع علوم انتظامی امین، تهران، ایران.

چکیده

پیش بینی، مبنای بسیار از تصمیمات برای آینده می شود. هدف این تحقیق پیش بینی تهدیدات آینده امنیت داخلی است. این پژوهش کاربردی با رویکرد ترکیبی­ (کمی-کیفی) انجام شده است. بخش اول متکی به ­روش سندپژوهی و با استفاده از اسناد موجود در مرکز مطالعات راهبردی فراجا با ابزار فیش برداری و بخش دوم، با روش دلفی صورت گرفت. نظریات ۱۲ نفر از خبرگان در خصوص تهدیدات با ابزار مصاحبه جمع آوری و تهدیدات در قالب پرسشنامه ۱۴۴ گویه ای به خبرگان ارائه شد. نظر خبرگان در خصوص این تهدیدات دریافت و موافقت، مخالفت یا پیشنهاد اصلاحی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. شاخص های روایی محتوایی (CVI, CVR) میزان همگرایی این نظرات را مشخص کرد. این تحقیق نشان داد که در ۱۲ حوزه (فضای مجازی، رسانه، دانش و فناوری، فرهنگی- اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی، اطلاعاتی- امنیتی، حقوقی، معنوی، جمعیتی و سازمانی)، ۳۹ کلان روند وجود دارد که می تواند ۱۴۰ تهدید در حوزه امنیت داخلی تولید نماید. سازمان انتظامی برای رویارویی با تهدیدات امنیت داخلی در برخی از حوزه ها نمی تواند مستقلا ورود کند و برای ورود به عرصه هایی که وظایف مستقیم نیز دارد، نیازمند حمایت های قانونی صریح و تعیین وظایف، حدود اختیارات، تصویب شیوه نامه ها و دستور العمل هایی خاص است.

کلیدواژه ها

امنیت داخلی, تهدیدات آینده, تهدیدات امنیتی, پیامدهای انتظامی, پیامدهای امنیتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.