تحلیلی بر عوامل موثر اضطراب جدایی دانش آموزان در مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1748
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا معتمدی

دانش آموخته ی کارشناسی زیست شناسی ، دانشگاه بروجرد

فرشته شاکر

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد مشاور خانواده ، دانشگاه مرودشت

محمد پهلوانی زاده

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد رشته فرهنگ و ارتباطات، دانشگاه امام صادق

روح الله مرتضوی

دانش آموخته ی کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

اضطراب جدایی شایعترین اختلال اضطرابی در کودکان است. عدم توجه به درمان این اختلال در سنین پایین، میتواند یک عامل خطر برای سایر اختلالات روانی دوران کودکی و بزرگسالی باشد . اهمیت این اختلال اینکه اختلال اضطرابی به طور عمده در دوران کودکی رخ میدهد و در ادامه ممکن است سبب مکتب گریزی و ترس از مدرسه در سنین مدرسه،عدم توانایی به مهاجرت و اقامت در شهر دیگر جهت تحصیلات دانشگاهی در دوره ی جوانی و پیآمدهای مرتبط بر آن،بعضی از شکستها و ناکامیها در سنین ازدواج که مستلزم رفتن به خانه ی بخت است. اضطراب جدایی در دانش آموزان یک نشانه جدی است و اگر به موقع به آن نپردازید، دردسرساز می شود. هر دانش آموز به تناسب سن و دوره مدرسه خود از بسیاری از احساسات و نگرانی ها عبور می کند. یکی از این موارد، استرس داشتن برای ورود به مدرسه و جدایی از خانواده است. علاوه بر این، به علت درخواست های مکرر این گروه از کودکان برای ترک کلاس و غیبت های گاه و بی گاه از مدرسه، افت تحصیلی و تکرار پایه در آن ها افزایش می یابد. بسیاری از کودکان و نوجوانان در مواجهه با استرس های محیطی دچار اضطراب می شوند. مهارت های ذهنی و توانایی های اجتماعی به آن ها کمک می کند تا خود را با شرایط سازگار کنند. در اختلال اضطراب جدایی مانند همه ی ترس ها بهترین راه کار، این است که کودک و نوجوان را واداریم تا با موقعیت جدایی روبه رو شود. به کارگیری روش حساسیت زدایی تدریجی توسط مشاوره متخصص، به کودک کمک خواهد کرد تا به تدریج وابستگی خود را کاهش داده و مستقل عمل کند. بدون تردید معلمان و کارکنان مدرسه نیز می توانند با توجه به برخی نکات، پیامدهای ناشی از اضطراب را در این گروه از کودکان و نوجوانان کاهش دهند.

کلیدواژه ها

اضطراب، اضطراب جدایی، دانش آموزان، مدرسه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.