پژوهشی مروری بر حوزه های پردازشی متون روایی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، دوره: 16، شماره: 59
- کد COI اختصاصی: JR_AICTI-16-59_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 159
نویسندگان
دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه آزاد واحد تهران-شمال
دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
جهت سهولت و رسیدن به دقت بالاتر و زمان پردازش کمتر، ارزیابی صحت حدیث به روش های هوشمند توصیه می شود. با توجه به حجم قابل توجه متون روایی و مفاهیم و روابط پیچیده موجود در آنها، تاکنون پژوهش های فراوانی در حوزه پردازش خودکار حدیث انجام شده است. در این حوزه، عده ای از محققان در زمینه های پردازش متن و سند، شیوه های هوشمندی را آزمایش کرده اند، که با توجه به مرور تحقیقات پیشین، حدود ۴۷% از آنان در خصوص پردازش متن احادیث و ۴۶% در مورد پردازش سند احادیث و ۷% در هر دو حوزه پژوهش نموده اند. با بررسی ۹۷ پژوهش در حوزه پردازش احادیث، مشخص شد که احادیث در حوزه سنجش صحت متن یا سند یا هر دو مورد، ارزیابی شده اند. وظایف پردازش را می توان به دسته های مختلفی از جمله ساخت هستان شناسی، رده بندی متن حدیث، تشابهات حدیثی و اعتبارسنجی احادیث طبقه بندی نمود. پرکاربردترین روش پردازشی حدیث، روش بازیابی اطلاعات در حوزه پردازش متن حدیث بوده است.کلیدواژه ها
حدیث، صحت متن، سند، راوی، پیکره حدیثاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.