شناسائی انجمن در شبکه های دوبخشی با استفاده از معیار مرکزیت هلرنک
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، دوره: 16، شماره: 59
- کد COI اختصاصی: JR_AICTI-16-59_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 137
نویسندگان
گروه مهندسی کامپیوتر، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
گروه مهندسی کامپیوتر، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه مک مستر، همیلتون، انتاریو، کانادا
چکیده
ساختار انجمن ویژگی مشترک و مهمی در بسیاری از شبکه های پیچیده از جمله شبکه های دوبخشی است. شناسائی انجمن ها در سال های اخیر در بسیاری زمینه ها مورد توجه قرار گرفته و روش های زیادی برای این منظور پیشنهاد شده است، اما مصرف سنگین زمان در برخی روش ها، استفاده از آنها را در شبکه های بزرگ مقیاس محدود می کند. روش هائی با پیچیدگی کمتر وجود دارند اما اکثرا غیرقطعی هستند که کاربرد آنها در دنیای واقعی را کاهش می دهد. رویکرد معمول اتخاذ شده برای شناسائی انجمن ها در شبکه های دوبخشی این است که ابتدا یک طرح ریزی یک بخشی از شبکه ساخته شود و سپس انجمن ها در آن طرح ریزی با استفاده از روش های مربوط به شبکه های یک بخشی شناسائی شوند. این طرح ریزی ها به طور ذاتی اطلاعات را از دست می دهند. در این مقاله بر اساس معیار ماژولاریتی دوبخشی که قدرت تقسیم بندی ها را در شبکه های دوبخشی محاسبه می کند و با استفاده از معیار مرکزیت هلرنک، روشی سریع و قطعی برای شناسائی انجمن ها از شبکه های دوبخشی بطور مستقیم و بی نیاز از طرح ریزی ارائه گردیده است. روش پیشنهادی از فرآیند رای گیری در فعالیت های انتخاباتی در جامعه اجتماعی الهام گرفته و آن را شبیه سازی می کند. نتایج آزمایشات نشان می دهد، مقدار ماژولاریتی انجمن های حاصل و دقت شناسائی تعداد آنها در روش پیشنهادی بهبود یافته است.کلیدواژه ها
شبکه های اجتماعی، گراف های دوبخشی، معیار مرکزیت، شناسائی انجمن، رای گیریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.