شناسایی و اولویت بندی فناوری های زیرسیستم توان الکتریکی ماهواره ها به منظور توسعه بومی بر اساس روش تصمیم گیری چند معیاره

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری فضایی، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSST-17-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 15
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا امجدی فرد

استادیار، پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران، تهران، ایران

احسان موسیوند

مربی، پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران، تهران، ایران

فرهاد باقراسکویی

کارشناس ارشد، پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران، تهران، ایران

شهاب کرباسیان

مربی، پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران

احسان کوثری

دانشجوی دکتری، پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران، تهران، ایران

چکیده

فرآیند شناسایی و اولویت بندی فناوری های چالشی در توسعه فناوری های کلیدی در ساخت یک ماهواره به منظور توسعه بومی، یک فرآیند چند مرحله ای و رفت و برگشتی خواهد بود که نیازمند استفاده از خرد جمعی و دخیل کردن نظرات کلیه ذینفعان در کنار استفاده از روش های تحلیلی به منظور شناسایی الزامات و ارزیابی گزینه ها است. این فرآیند با شناسایی افراد خبره در هر حوزه تخصصی شروع شده و در ادامه با استخراج داده های مورد نیاز و ارزیابی آنها به اولویت بندی گزینه های فناوری، شناسایی فناوری های چالشی و استراتژی اکتساب مورد نیاز و در نهایت اولویت بندی آنها ختم می گردد. در این مقاله روشی به منظور شناسایی و اولویت بندی فناوری های اساسی زیرسیستم توان الکتریکی در یک ماهواره پیاده سازی شده تا به کمک نتایج آن درخصوص توسعه بومی فناوری های ضروری زیرسیستم فوق تصمیم گیری و اقدام نمود. به منظور ارزیابی بهتر نتایج، اجزای زیرسیستم توان به سه دسته که شامل منابع تولید انرژی، منابع ذخیره ساز انرژی و نهایتا مدارهای الکترونیکی می باشند، تقسیم بندی شده اند. نتایج حاصل از اجرای روش پیشنهادی حاکی از مناسب بودن روش پیشنهادی است. می توان از این روش برای سایر زیرسیستم ها یا در سطوح پائین تر نیز استفاده نمود.

کلیدواژه ها

زیرسیستم توان الکتریکی, فناوریهای فضایی, اولویت بندی, تصمیم گیری چند معیاره, روش جمع وزنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.