بررسی عوامل تاثیر گذار نظام آموزشی بر هویت یابی ملی دانش آموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_3012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 143
نویسندگان
کارشناسی ارشد،رفتار حرکتی رشد حرکتی، تهران
کارشناسی، روانشناسی، آذربایجان شرقی، مراغه
کارشناسی، مکاننیک خودرو، تهران، ملارد
چکیده
سند تحول بنیادین، هویت را برایند مجموعه ای از بینش ها، گرایش ها، اعمال و صفات آدمی می داند. از این رو، هویت نه تنها امری ثابت و از پیش تعیین شده نیست، بلکه حاصل تلاش و توفیق شخص و تا حدودی متاثر از شرایط اجتماعی است. برنامه درسی یکی از مولفه های مهمی است که در تقویت هویت دانش آموزان، به ویژه هویت ملی آنان، نقش بسزایی دارد. برنامه درسی فقط کتاب درسی نیست. هر آنچه در مدرسه باعث تغییر در رفتارها، نگرش ها و پندارهای دانش آموزان می شود، در دل برنامه درسی جای می گیرد. برنامه درسی و برنامه آموزشی هر دو را باید توامان در نظر داشت و بین آن ها، به ویژه در این مقوله، فاصله ای نیست. توجه به فرهنگ، سابقه تاریخی، هویت ملی ومذهبی و ارزش های اسلامی باید به عنوان مولفه های لازم اولویت های نظام آموزشی مورد توجه قرار گیرد . در واقع نظام آموزشی باید به گونه ای باشد که تلقی یکسانی از هویت ملی بین دو دانش آموز یکی در تهران و دیگری در یکی از روستاهای دور افتاده کشور بوجودآورد. به ویژه آنکه در فرهنگ اجتماعی و سیاسی ایران با دو سطح رفتارشهری و صنعتی از یک سو و رفتار عشیره ای، روستایی و سنتی از سوی دیگر مواجه هستیم . از این رو نوعی دوگانگی رفتاری و هویتی میانایرانیان وجود دارد که باید به تدریج رفع شود. از سوی دیگر نظام آموزشی برای تقویت هویت ملی باید به صورتی باشد که منویات کلان کشور در آن متجلی شود . به خصوص که جامعه ایران از دو ویژگی ممتاز و بی بدیل برای جلوگیری از پیدایش بحران هویت برخوردار است . ویژگی اول به تاریخ غنی و پر بار ایران ارتباط پیدامی کند؛ به نحویکه ایرانیان همواره افرادی مذهبی بوده اند و در حال حاضر نیز با گرایش به مذهب شیعه از تمایزی بی بدیل با سایر مسلمانان جهان برخوردار می باشند. ویژگی دیگر، توجه به مولفه هایی مثل وطندوستی، سرود ملی، زبان و خط رسمی می باشد که هویت ما را از سایرکشورها مشخص می کند.کلیدواژه ها
هویت یابی،دانش آموز،روانشناخت،کیستی و چراییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.