تاملی بر رقابت تحصیلی در دانش اموزان و مزایا و معایب ان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1722
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 29
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عباسقلی

دانش آموختگان کارشناسی علوم تربیتی از دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر همدان

فرزانه کرمی

دانش آموختگان کارشناسی علوم تربیتی از دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر همدان

سارا جباری

دانش آموختگان کارشناسی علوم تربیتی از دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر همدان

زهرا احمدی نسب

دانش آموختگان کارشناسی علوم تربیتی از دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر همدان

چکیده

رقابت یکی از واقعیت های زندگی روزمره و نیز یک ویژگی انسانی است که به روش های مختلف ابراز می شود در جهان کنونی هر فرد با فشارهای این واقعیت روبرو می شود و سعی می کند نسبت به برآوردن تقاضاها و الزامات زندگی جدید اقدام نماید. رقابت در همه جا وجود دارد، بعضی معتقدند که زندگی مجموعه ای بی پایان از رقابت هاست انسان ها از هنگام تولد تا زمان مرگشان در موقعیت آموزشی، در زندگی سیاسی، مسائل اقتصادی، در محیط های شغلی، در اوقات فراغت و در خانه و خانواده برای پیشی گرفتن از یکدیگر رقابت می کنند. در سیستم آموزشی ما وجود رقابت در مدارس و در بین دانش آموزان، نه تنها نکوهیده نیست بلکه بسیاری از معلمین و مدیران و دست اندرکاران مدارس، آگاهانه دست به ایجاد چنین فضایی در بین دانش آموزان می زنند و جالب تر آنکه با افتخار از آن یاد می کنند و وجود جو شدیدا رقابتی در بین دانش آموزانشان را از محاسن خویش به شمار می آورند. البته اگر از زاویه ای دیگر و در بازه زمانی کوتاه مدت به موضوع رقابت نگاه کنیم، شاید تنها سود این مسئله، عاید معلم، مدیر و مدرسه ای شود که چنین فضایی را ایجاد نموده است. زیرا وجود رقابت، بخشی از بار وظیفه انگیزه دادن به دانش آموزان برای تلاش بیشتر را از دوش معلم و مدرسه برمی دارد و دانش آموزان را به ظاهر به تلاش بیشتر وامی دارد. هر چند که در دراز مدت، اثرات سوء ناشی از تربیت افرادی با حس رقابت جویی شدید، چنان نتایج مخربی به دنبال خواهد داشت که چنین فایده موقتی و کوتاه مدتی را نمی توان به عنوان دلیلی مناسب برای ایجاد یا افزایش آن حس، در دانش آموزان پذیرفت. تفکر ایجاد رقابت برای بالا بردن انگیزه تلاش در دانش آموزان، از آنجا ناشی می شود که ما دلیل مشکلات آموزشی یک دانش آموز را صرفا در کاهلی و کم کاری خود او بدانیم.

کلیدواژه ها

رقابت، تحصیل،. مزایا و معایب. دانش اموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.