احیای دریاچه ارومیه ؛ نبردی برای بقا

  • سال انتشار: 1403
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این سند

نویسندگان

امیرعلی پاشائی فرد تیمورلوئی

دانش آموز آموزش و پرورش ایران

چکیده

دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین دریاچه داخلی ایران و البته با دارا بودن اکوسیستمی با ارزش در جهان و ایران ، همواره برای دانشمندان ، محققان ، علاقه مندان به محیط زیست و البته بسیاری از افراد دیگر ارزشمند و نقطه حساسی بوده است. دریاچه ارومیه از سال 1346 به دلیل موقعیت و ویژگی های طبیعی و اکولوژیکی که دارد به عنوان پارک ملی به ثبت رسید. امید است که با تدبیرهایی که اندیشمندان کشورمان انجام می دهند کم کم بتوانیم شاهد بازگشت و پر آب شدن این دریاچه قرمز رنگ شویم. دریاچه ارومیه در میان استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار گرفته است. ارتفاع دریاچه 1300 متر از سطح دریا است. در گذشته متوسط عمق دریاچه ، حدود 6 متر بوده است. طول آن نیز به 120 کیلومتر و پهنای آن به 15 تا 50 کیلومتر می رسید که مساحتی حدود 5000 تا 6000 کیلومتر مربع را شامل می شد. مساحتی که هم اکنون دیگر شاهد آن نیستیم. دریاچه ارومیه به همراه جزایر کبودان و قیون داغی از مناطق حفاظت شده محسوب می شود. همچنین در یونسکو به عنوان منطقه حفاظت شده زیست کره به ثبت رسیده است. این مقاله به بررسی دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه ، پیامد های آن ، راه های احیای دریاچه ارومیه و نگاهی به آینده پرداخته است.

کلیدواژه ها

احیای دریاچه ارومیه ، امیرعلی پاشائی فرد تیمورلوئی ، دریاچه ارومیه ، دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.