بررسی تطبیق تصاویر سنجش از دور چند وجهی با روش های یادگیری عمیق

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی دستاوردهای نوین در فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر، امنیت، شبکه و هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: INDEXCONF02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ناصری زاده

دانشکده برق و کامپیوتر, دانشگاه صنعتی مالک اشتر

علی جعفری

دانشکده برق و کامپیوتر, دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

تطبیق تصاویر چندوجهی، به شناسایی و سپس مطابقت ساختار و محتوای یکسان یا مشابه از دو یا چند تصویر که دارای تفاوت ظاهری غیرخطی در روشنایی و یا بافت هستند، اشاره دارد. توسعه سریع فناوری تصویربرداری سنجش از راه دور باعث شده که تصاویر بهدستآمده اندازه بزرگتر، وضوح بالاتر و ساختار پیچیده تری داشته باشند. با توجه به این پیشرفتها تطبیق خودکار هنوز یک مسئله چالش برانگیز برای تصاویر سنجش از راه دور چندوجهی از جمله تصاویر نوری، تصاویر رادار و غیره است. تعداد و تنوع فزایندهای از روشهای تطبیق در دهه های گذشته، بهویژه در سالهای اخیر با تکنیکهای یادگیری عمیق، پیشنهاد شده اند. با توجه به رشد چشمگیر روشهای یادگیری عمیق، هدف این مقاله بررسی روشهای تطبیق تصویر سنجش از دور چندوجهی با تکنیکهای یادگیری عمیق پایان به پایان قرار گرفت.در این مقاله آزمایشات بر روی شش نوع تصویر سنجش از دور چند وجهی: نوری، مادون قرمز، عمق، نقشه، رادار و شب/ روز به وسیله الگوریتمهای یادگیری عمیق پایان به پایان : LOFTR، ۲۱(۷ ، SuperGlue، ۵۲ ۲ و Superpoint صورت پذیرفت. این آزمایشات در دو معیار زمان تست و دقت مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد الگوریتم SuperGlue در معیار دقت بهتر از سایر روشها عمل کرد و در معیار زمان تست دومین رتبه را به خود اختصاص داد. الگوریتم ۵۲ ۲ در هر دو معیار ارزیابی رتبه آخر را کسب کرد.

کلیدواژه ها

تطبیق تصویر، یادگیری عمیق، سنجش از دور، تصاویر چندوجهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.