نقش سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی در مدیریت رفتار سازمانی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO17_259
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 440
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشکده علوم انسانی و حقوق دانشگاه کاشان
چکیده
یکی از مهم ترین مباحث در موضوع مدیریت رفتار سازمانی که امروزه در محافل علمی مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است ، نقش سرمایه انسانی و منابع انسانی در مدیریت رفتار کارکنان در سازمان و همچنین نقش سرمایه ی اجتماعی به عنوان سرمایه ای که مدیران سازمان می توانند از آن به عنوان ابزاری برای مدیریت رفتار بهره گیرند، می باشد. از این رو هدف پژوهش حاضر، شناسایی نقش سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی در مدیریت رفتار سازمانی می باشد. این پژوهش به روش کتابخانه ای و تحلیل اسناد انجام شد. برای گردآوری اطلاعات، با مراجعه به منابع کتابخانه ای و پایگاه های اینترنتی ، جدیدترین مقالات مرتبط با موضوع جمع آوری گردید. سپس داده ها بر حسب موضوع پژوهش طبقه بندی گردیدند و ساختار اصلی پژوهش را تشکیل دادند. در این پژوهش در ابتدا مباحث مبنایی شامل ماهیت سرمایه و مبانی سرمایه انسانی و اجتماعی و عناصر آنها و همچنین رفتار سازمانی مطرح گردیده است . با توجه به مطالب مطرح شده، می توان این چنین نتیجه گیری کرد که ترکیب موفقی از سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی باعث می شود که سازمان قادر باشد به بهبود مدیریت رفتار سازمانی ، ارتقاء فرهنگ کاری مثبت ، و بهبود عملکرد کلان سازمانی بپردازد. کارکنان یک دارایی ارزشمند هستند که شامل دانش و مهارتهای یک فرد می باشند که سازمان می تواند آن را برای دستیابی به اهدافش به خدمت بگیرد و توجه به آن ها به عنوان یک سرمایه نیازمند تغییر نگرش مدیران و استفاده از ظرفیت آن ها در مدیریت رفتار در سازمان می باشد. این دو نوع سرمایه باعث توسعه منابع انسانی و افزایش توانمندی های سازمانی می شوند که در نهایت منجر به موفقیت و پیشرفت پایدار سازمان و افزایش بهره وری در کلیه سطوح سازمان خواهند شد.کلیدواژه ها
رفتار سازمانی ، سرمایه اجتماعی ، سرمایه انسانی ، مدیریت .مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.