بررسی عدل علی (ع) در برخی از خطبه های نهج البلاغه و نقش تمدن ها بر آموزش
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO17_236
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 127
نویسندگان
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی آموزش زبان عربی، دانشگاه شهید مطهری، واحد خوی
چکیده
نقش تمدن در آموزش، موضوعی است که به عمق و گستردگی فرهنگی و تاریخی یک جامعه بستگی دارد. تمدنها با ارزشها، باورهاو دانش خود، بستری را برای پرورش و توسعه آموزش فراهم می آورند. در تمدن اسلامی ، آموزش همواره جایگاه ویژهای داشته است . تاکید بر دانش خواهی و علم پروری ، که در منابع دینی و تاریخی به وفور یافت می شود، نشاندهنده اهمیت آموزش در این تمدن است . عدالت از پیچیده ترین موضوعاتی است که اندیشه بشری درباره آن به تامل و تفکر پرداخته است . پیچیدگی نظری عدالت از یک سو، و دشواری بسیار آن در تحقق عملی از سوی دیگر، عدالت را هم به مفهومی بسیار بغرنج تبدیل کرده است و هم دغدغه ای دائمی و بزرگ برای تمامی بشریت بوده است . شاید در مورد هیچ موضوعی به اندازه عدالت بحث و بررسی نشده است ، و شاید بتوان ۱ گفت که هیچ موضوعی به اندازه عدالت موضوع اختلاف نظر نیست و تحقق آن در مقام عمل از این هم بغرنج تر است . این مطالعه با توجه به اهمیتی که بحث عدالت در زندگی اجتماعی دارد، به بررسی عدل علی (ع) در برخی از خطبه های نهج البلاغه و نقش تمدن ها بر آموزش می پردازد.کلیدواژه ها
نقش تمدن بر آموزش، نهج البلاغه ، عدالت ، حضرت علی (ع)مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.