زمینه های فرهنگی تحقق عدالت در کسب و کار از دیدگاه امام علی (ع) با تکیه بر نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO17_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش بابائیان

دکتری فلسفه و کلام اسلامی، دانشگاه فرهنگیان شهید مدرس ایلام

محمدرضا صیدخان

دانشجوی کارشناسی دبیری الهیات، دانشگاه فرهنگیان شهید مدرس ایلام

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی زمینه های فرهنگی تحقق عدالت در کسب و کار از دیدگاه امام علی (ع) با تکیه بر نهج البلاغه بودهاست . روش پژوهش به صورت، توصیفی - کتابخانه ای است ، که با توجه به نظرات اندیشمندان این عرصه به رشته تحریر در آمدهاست . محتوای لازم برای نگارش این مطالعه از طریق جستجو در پایگاههای اطلاعاتی SID، scholar G و موتور جستجوی گوگل بدست آمده است . نتایج بدست آمده نشان می دهد: عدالت از جمله مفاهیمی است که ابعاد و بزرگی آن، همه افراد بشر را به تحسین واداشته است . مساله عدالت از دیرباز جزء مهمترین مباحث و دغدغه های بشر و ادیان الهی و اندیشمندان سیاسی بودهاست و در این میان امام علی ( علیه السلام) در میان حکمران و حاکمان تاریخ بیشترین اهتمام را به عدالت داشته است و هم چنین عدالت در کسب و کار اشاره فرموده اند. برابری در محیط کار که همه کارکنان بر اساس نیازهای فردی شان از فرصت های منصفانه و برابر برخوردار هستند و در این زمینه باید بسترهای فرهنگی در تحقق عدالت در کسب و کار فراهم شود. کمترین نتیجه این روندحقوق افراد در کسب و کارشان رعایت خواهد شد. که در نهج ابلاغه به مواردی در این زمینه اشاره شده است .

کلیدواژه ها

امام علی ، نهج البلاغه ، عدالت ، کسب و کار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.