بررسی عناصر داستانی در داستان طوطی و بقال
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO17_207
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 304
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان علامه طباطبایی، ارومیه
چکیده
هر داستانی ، دارای بافت هندسی ، ترکیبات خاص و دارای اجزا و عناصر ویژه ای هست که آن را از سایر اشکال و فنون ادبی متمایزمی سازد. اصولا یک داستان دارای عناصری مانند؛ طرح و پیرنگ ، موضوع و درون مایه ، گفتگو، زاویه دید و شخصیت است که تمامی این عناصر در ارتباط با یک دیگر در خدمت انتقال پیام و اندیشه داستان می باشند. مثنوی ، شاهکار عرفانی قرن هفتم از معدودآثاری است که در عین دیرینگی به علت زبان رسای راوی ، سادگی و بی پیرایگی و به ویژه به علت داستان ها و تمثیل ها،همچنان۱تازگی و طراوت خود را حفظ کرده است .یکی از داستان های معروف و بسیار زیبایی که مولانا در مثنوی معنوی آن را به تصویر کشیده است ، داستان طوطی و بقال است . این داستان به قدری مهم و کلیدی است که در متون کتاب درسی پایه دهم نیز به آن اشاره شده است . داستان طوطی و بقال که در دفتر اول مثنوی و معنوی آمده است در بردارنده مفاهیم ارزشمند و عمیق اخلاقی است .در این مقاله با نگاهی ساختار شناسانه ، به بررسی عناصر داستانی ، چون پیرنگ ، شخصیت ، درون مایه ، گفتگو و... در داستان زیبای مولانا در مثنوی و معنوی ، خواهیم پرداخت .کلیدواژه ها
داستان، عناصر داستانی ، طوطی و بقال،مثنوی و معنوی ، مولانامقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.