مطالعه نقوش بکار رفته در فرش زنجان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO17_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه قاسمی

دانش آموخته کارشناسی نقاشی، دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده قدسیه، ساری، مازندران، ایران

فاطمه رقیمی

دانشجوی دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.

چکیده

بخش مهمی از سابقه نقوش تمدن های مختلف بر روی آثاری نهفته ا ست که به عنوان ا سناد معتبر، مورد مطالعه قرار می گیرند.یکی از این آثار، دستبافته های جوامع مختلفی ا ست که از مهمترین منابع در این خصوص می با شد. فرش و نقوش ثبت شده برآن در دوره های مختلف تاریخی ایران که متعلق به اقوام مختلف است ، یکی از این موارد می باشد. دستبافته های اصیل جامعه ایرانی ، م شخص کننده هویت و فرهنگ غنی ک شورمان ه ستند.بافندگان نقوش ا صیل و سنتی را در تار و پود دستبافته های خودگره می زنند. فرش استان زنجان به عنوان جلوه ای از هنر و فرهنگ غنی این سرزمین است که مورد بی مهری قرار گرفته و به دست فراموشی سپرده شده است . بنابر اهمیت صنایع دستی به ویژه فرش ایرانی که بخش مهمی از فرهنگ ایران می باشد، در این پژوهش سعی شده ا ست علاوه بر معرفی فرش زنجان، به مطالعه ویژگی های فرش زنجان و نقوش بکار رفته در آن پرداخته شود.روش تحقیق در این پژوهش از نوع تو صیفی -تحلیلی با رویکرد تاریخی می با شد.نتایج پژوهش ن شان می دهد که نقوش بکار رفته در فرش زنجان جلوه ای از فرهنگ و هنر مردم آن منطقه است و هر یک از این نقوش و طرح ها دارای معنا و مفهوم ویژه ای برای خود هستند.

کلیدواژه ها

فرش ایران، فرش زنجان، نقش ها و طرح ها.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.