طرحوارههای ناسازگار اولیه و حمایت اجتماعی در بین جرایم مالی ، مواد مخدر و سرقت مسلحانه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO17_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد جمشیدی خانیمنی

کارشناسی ارشد گروه روانشناسی، واحد ارسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی ارسنجان، ایران

محمدمهدی حسن شاهی

استادیار گروه روان شناسی، واحد ارسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی ارسنجان، ایران

راضیه جمشیدی خانیمنی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جامعه شناسی، دانشگاه شیراز، ایران

راحله جمشیدی خانیمنی

کارشناسی گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور مرودشت، ایران

چکیده

مقدمه : این پژوهش جهت مقایسه طرحوارههای ناسازگار اولیه و حمایت اجتماعی در بین مجرمین زندان مرکزی و پیربنو شهر شیرازدر شهریور تا مهرماه سال ۱۴۰۱ انجام شد. روش: در این پژوهش از روش مقطعی علی -مقایسه ای استفاده شده است . نمونه این پژوهش ۱۳۵ نفر بودند که با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و به پرسش نامه های طرحوارههای ناسازگار اولیه یانگ وحمایت اجتماعی واکس و همکاران پاسخ دادند. یافته ها: میانگین نمرات طرحوارههای ناسازگار اولیه و ابعاد طرحواره گروه مجرمین مواد مخدر به طور معناداری از میانگین نمرات مجرمین مالی و سرقت مسلحانه بیشتر بود. این اختلاف بیش از همه در طرحوارههای محرومیت هیجانی ، آسیب پذیری نسبت به ضرر و بیماری ، فداکاری و معیارهای سرسختانه دیده شد. همچنین تفاوتهای معناداری درحمایت اجتماعی در ابعاد حمایت خانواده و حمایت سایرین در گروههای مجرمین مالی ، مواد مخدر و سرقت مسلحانه دیده شد.نتیجه گیری : طرحوارههای وابستگی / بی کفایتی ، آسیب پذیری نسبت به ضرر و بیماری و شکست در بین مجرمین مالی ؛ طرحوارههای محرومیت هیجانی ، فداکاری ، کمالگرایی / معیارهای سرسختانه در بین مجرمین موادمخدر و طرحوارههای وابستگی / بی کفایتی وشکست در گروه مجرمین سرقت مسلحانه در ارتکاب رفتارهای مجرمانه نقش دارند. همچنین مجرمین مواد مخدر به طور معناداری از حمایت اجتماعی بیشتری در ابعاد حمایت خانواده و حمایت سایرین برخوردارند. مجرمین مالی به طور معناداری از حمایت اجتماعی کمتری در بعد حمایت سایرین نسبت به مجرمین مواد مخدر و سرقت مسلحانه برخوردارند.

کلیدواژه ها

رفتارهای مجرمانه ، طرحوارههای ناسازگار اولیه ، حمایت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.