بررسی جامعه شناسی جنایی و جامعه شناسی کیفری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO17_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1074
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده
مقاله حاضر به روش مروری - کتابخانه ای است ، که با توجه به نظرات اندیشمندان این عرصه به رشته تحریر در آمده است . هدف ازاین مطالعه جامعه شناسی جنایی و جامعه شناسی کیفری انجام گرفته می باشد. محتوای لازم برای نگارش این مطالعه از طریق جستجو در پایگاههای اطلاعاتی (SID)، scholar G و موتور جستجوی گوگل بدست آمده است . نتایج بدست آمده نشان می دهد، تفاوت بین جامعه شناسی جنایی و کیفری شامل :جامعه شناسی جنایی :-مطالعه الگوها، عوامل و عواقب جرم و جنایت در جوامع مختلف را مورد توجه قرار می دهد.-تمرکز بر نحوه شکل گیری و پدیدهشناسی جرم و جنایت در جوامع مختلف دارد.۱- تحلیل عوامل اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی ، و سیاسی که موجب وقوع جرم و جنایت می شوند، برای جلوگیری از آنها موردمطالعه قرار می گیرد. جامعه شناسی کیفری :-مورد توجه قرار دادن نظامها، سیاست ها، و روشهای برخورد با جرم و جنایت در جوامع مختلف را دربرمی گیرد.-مطالعه نظامهای قضایی و کیفری ، اعمال مجازات، و اصلاحیه های مورد نیاز برای کنترل جرم و جنایت را شامل می شود.-تمرکز بر ارزیابی عدالت اجتماعی ، سیاست های کیفری ، و عملکرد نظامهای قضایی جهت بهبود فرایندهای کیفری در جامعه دارد.بنابراین ، در حالی که جامعه شناسی جنایی بر تحلیل و تبیین عوامل اجتماعی و فرهنگی جرم تمرکز دارد، جامعه شناسی کیفری بیشتر بر روی اعمال قوانین و مجازاتها و اصلاحیه های جنایتکاران تاکید دارد.کلیدواژه ها
جنایی ، کیفری ، جامعه شناسیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.