اضطراب جدایی و تاثیر سبک های دلبستگی بر آن در میان کودکان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO17_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 227
نویسندگان
لیسانس علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان، سمنان.
چکیده
هدف پژوهش حاضر سنجش تاثیر سبک های دلبستگی بر اضطراب جدایی در دانش آموزان پایه اول ناحیه یک شهر سنندج بودهاست . روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی -همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر پایه یکم ناحیه یک سنندج، و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان۲۲۰ نفر براورد شده است . جمع آوری داده از طریق پرسشنامه های ۱سبک های دلبستگی هازن و شاور (۱۹۸۷) و اختلالات مرتبط با اضطراب کودکان بیماهر (۱۹۹۹) انجام شده است و دادههای حاصله با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و به روش گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . یافته های پژوهش نشان داد که بین سبک های دلبستگی ایمن با اضطراب جدایی دانش آموزان رابطه منفی و معنادار وجود دارد (۰۱/۰ P< ) و بین سبک دلبستگی ناایمن اجتنابی و سبک دلبستگی ناایمن اضطرابی -دوسوگرا رابطه منفی ؛ و با اضطراب جدایی دانش آموزان رابطه مثبت و معنادار وجود دارند (۰۱/۰P). < همچنین ، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای سبک دلبستگی ناایمن اضطرابی - دوسوگرا به صورت منفی و سبک دلبستگی ایمن به صورت مثبت و در مجموع ۲۷ درصد تغییرات دانش آموزان را پیش بینی می کنند (۲۷۰/۰R۲.(= همینطور، سبک دلبستگی ناایمن اضطرابی - دوسوگرا به صورت مثبت و سبک دلبستگی ایمن به صورت منفی و در مجموع ۱۶ درصد تغییرات اضطراب جدایی دانش آموزان را پیش بینی می کنند (۱۶۰/۰R۲.(= بر این اساس می توان نتیجه گرفت سبک های دلبستگی با اضطراب جدایی دانش آموزان رابطه داشته و قادر به پیش بینی معنی دار آن ها می باشد.کلیدواژه ها
اظطراب جدایی ، سبک های دلبستگی ، دانش آموزان ابتدایی .مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.