اثربخشی رفتارشناسی مثبت نگر بر مهارت های ارتباطی کودکان با اختلال اوتیسم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس ملی روانشناسی کاربردی و توسعه انسانی
- کد COI اختصاصی: APHD01_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 186
نویسندگان
کارشناسی ارشد، روانشناسی وآموزش کودکان استثنایی، دانشگاه پیام نور، تبریز، ایرا ن
چکیده
اوتیسم یک اختلال عصب تحولی پیچیده است که به عنوان یک چالش عمده تهدیدکننده سلامت عمومی در عصر حاضر محسوب می شود. بر اساس مستندات پژوهشی نقص مداوم در مهارت های ارتباطی - اجتماعی از ویژگی های بارز کودکان اوتیستیک است. مشکلات پایدار در برقراری تعاملات اجتماعی به صورت تخریب روابط دوجانبه هیجانی– اجتماعی، عدم مکالمه عادی دوجانبه، کاهش سهیم کردن دیگران در علایق، هیجانات یا عواطف خود یا عدم توانایی شروع یا پاسخ به تعاملات اجتماعی، نقص در رفتارهای ارتباطی غیرکلامی مورداستفاده در تعاملات اجتماعی، انسجام ضعیف ارتباط کلامی و غیرکلامی، ناهنجاری متعدد در ارتباط با نگاه و زبان بدن، فقدان کامل ابراز هیجانات با کمک چهره و ارتباط غیرکلامی، نقص در ایجاد، حفظ و درک روابط اجتماعی، ناتوانی در دوستیابی و مشارکت دربازی های تخیلی و عدم وجود علاقه به همسالان و بازی با آنها نمایان می شود. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی رفتارشناسی مثبت نگر بر مهارتهای ارتباطی کودکان با اختلال اوتیسم انجام شده است. روش کار مطالعه حاضر از مروری سیستماتیک با جستجو توسط واژگان کلیدی درسایت ها و مجلات، و فصلنامه ها مورد جستجو قرار گرفت. خلاصه مقالات منتشر شده بررسی شد و در نهایت ۱۹ مقاله نهایی برای بررسی جامع و استخراج داده ها انتخاب شدند. نتیجه گیری نتایج نشان داد رفتارشناسی مثبت نگر با تاکید بر نقاط قوت و مهارت و استعداد کودکان ، ایجاد و افزایش شادکامی و خشنودی از زندگی، افزایش توانمندی ها، استعداد بر مهارتهای ارتباطی کودکان اختلال اوتیسم تاثیر معناداری دارد.کلیدواژه ها
رفتارشناسی مثبت نگر، مهارتهای ارتباطی، کودکان اختلال اوتیسممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.