نقش عوامل تنش زای شغلی، مهارت های اجتماعی و تنظیم هیجان در پیش-بینی میزان خستگی از شفقت به بیماران در روان درمانگران و مربیان شاغل در مراکز درمانی کودکان با اختلال طیف اتیسم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس ملی روانشناسی کاربردی و توسعه انسانی
- کد COI اختصاصی: APHD01_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش عوامل تنش زای شغلی، مهارت های اجتماعی و تنظیم هیجان در پیش بینی میزان خستگی از شفقت به بیماران در روان درمانگران و مربیان شاغل در مراکز درمانی کودکان با اختلال طیف اتیسم انجام شد. طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کلیه روانشناسان و مربیان (گرایش های بالینی و مشاوره) و مددکاران اجتماعی شهر تهران در سال ۱۳۹۸ بود. ۱۸۳ نفر به روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه ارزیابی استرس شغلی (هلریگال و اسلوکوم،۲۰۰۰)، پرسشنامه مهارت اجتماعی (ماتسون، ۱۹۸۳)، پرسشنامه راهبردهای نظم جویی هیجان (شات، مانس و مالوف، ۲۰۰۹) و مقیاس کیفیت زندگی حرفه ای (استام، ۲۰۰۵) بود. سپس، داده ها توسط نرم افزار SPSS.v۲۱ و آزمون های آماری ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شد. بر اساس یافته های پژوهش، عوامل تنش زای شغلی، مهارت های اجتماعی و تنظیم هیجان با خستگی از شفقت به بیماران در روان درمانگران و مربیان شاغل در مراکز درمانی کودکان با اختلال طیف اتیسم رابطه معناداری دارد و تغییرات آن را پیش بینی می کنند. بنابراین، به نظر می رسد با طراحی مداخلات آموزشی بر اساس عوامل تنش زای شغلی، مهارت های اجتماعی و تنظیم هیجان می توان خستگی از شفقت به بیماران را در روان درمانگران کاهش داد.کلیدواژه ها
تنش شغلی، مهارت های اجتماعی، تنظیم هیجان، خستگی از شفقت، روان درمانگران، اختلال طیف اتیسم.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.