شناسایی عوامل ارزش پایدار در استفاده از فناوری اطلاعات در خدمات بهداشتی درمانی جهت مدیریت بیمارهای واگیردار ویروسی (تحلیل تماتیک- SEM)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهداشت و درمان، دوره: 15، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_HMSR-15-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 182
نویسندگان
دانشجوی دکتری، مدیریت فناوری اطلاعات، واحد امارات، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
دکتری، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دکتری، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دکتری، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
چکیده
مقدمه: سال های اخیر دنیا درگیر بحرانی بیماری زا به نام کرونا ویروس شد. اثار این بحران به اندازه است که برخی پژوهشگران به دنیای بعد از کرونا نیز توجه ویژه ای داشته اند. بنابراین هدف از انجام این پژوهش شناسایی عوامل ارزش پایدار در استفاده از فناوری اطلاعات جهت مدیریت بیماری های حاد ویروسی می باشد. روش پژوهش: روش پژوهش امیخته می باشد. در بخش کیفی روش تحلیل تم بکار گرفته شده است. سنجش پایایی این بخش نیز، روش تطبیق توسط دو کدگذار، می باشد که ضریب برابر با ۸۳ درصد به دست آمد. در این بخش مصاحبه ها تا رسیدن به سطح اشباع نظری ادامه یافت و ۲۳ مصاحبه گردآوری شد. در بخش کمی نیز از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه ۳ به تجزیه و تحلیل داده های پرداخته شده است و پرسشنامه نیمه ساختار یافته ای با طیف لیکرت پنج گز ینه ای بین ۲۴۱ نفر توزیع گردید. جامعه آماری پژوهش شامل کادر درمانی در رشته های علوم پزشکی و اعضای هیئت علمی در رشته های مدیریت و فناوری هم چنین مدیران شرکتهای دانش بنیان فعال در فناوری پزشکی واقع در استان تهران می باشند. هم چنین روش نمونه گیری در این بخش روش تصادفی ساده با استفاده از فرمول کوکران می باشد. یافتهها: نتایج نشان داد که در بخش مدیریت و کنترل پندمیک، سه عامل سازماندهی (با ضریب ۰.۴۱)، کنترل و نظارت (با ضریب ۰.۲۸)، برنامه ریزی (با ضریب ۰.۴۳) و در بخش ارزش پایدار، عامل های محیطی (با ضریب ۰.۲۹)، اجتماعی (با ضریب ۰.۳۷) و اقتصادی (با ضریب ۰.۴۷) مورد تایید قرار گرفتند. نتیجهگیری: بدین ترتیب استفاده از فناوری اطلاعات پایدار نه تنها می تواند کنترل پندمی ها را در دست بگیرد بلکه از پیامدهای ان نیز برای ایندگان می تواند پیشگیری کند.کلیدواژه ها
ارزش پایدار، فناوری اطلاعات، مدیریت پندمیک، بیماری های حاد، آینده نگری.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.