گزارش یک مورد کیست بزرگ multiloculated به دنبال جا ماندن لانگ گاز در عمل جراحی سزارین

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 27، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-27-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده مقرب

استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت و بیماری های زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.

لهراسب طاهری

استادیار گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.

منصور دیلمی

استادیار گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گرگان، گلستان، ایران.

نوید کلانی

مربی گروه بیهوشی، مرکز تحقیقات مولفه های اجتماعی نظام سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.

چکیده

مقدمه: اصطلاح  Gossypibomaبرای توصیف اسفنج­های جراحی یا گازهایی است که پس از یک عمل جراحی در بدن بیمار باقی می­مانند. در مطالعه حاضر یک مورد کیست بزرگ multiloculate به دنبال جا ماندن لانگ گاز در عمل جراحی سزارین گزارش می شود.معرفی بیمار: بیمار خانمی ۳۷ ساله در سن حاملگی ۳۸ هفته به علت دردهای زایمانی و به دنبال پارگی کیسه آب، تحت عمل جراحی سزارین قرار گرفت و نوزاد زایمان شد و بیمار بدون هیچ گونه عارضه ای ترخیص شد. بیمار حدودا ۵ ماه بعد به علت درد پهلوی راست مراجعه کرد. در سونوگرافی در طرف راست کیست بزرگ multiloculate در لگن و کمی بالاتر از آن گزارش شده بود. جراح عمومی درخواست سی تی اسکن را داده بود که جواب مبنی بر توده کیست ماننده در طرف راست حفره شکمی با تجمع مایع و گاز بود. در نهایت پس از ماه ها انتظار برای انجام تصویربرداری های مختلف، تصویر X-ray، جسم خارجی لانگ گاز را بعد از ۱۱ ماه تشخیص داده شد که از این جهت بیمار، بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفت و سپس کیست که متشکل از لانگ گاز و دیواره ضخیمی از آمنتوم در اطراف آن بود، آزاد و خارج شد. یک هفته بعد بیمار دارای حال عمومی بدون مشکل بود.نتیجه ­گیری: عدم پیشگیری از بروز Gossypiboma، یکی از موارد بسیار مهمی است که سبب بروز عوارض بسیار جدی مانند کیست­ های بزرگ در بیماران می شود. بنابراین تمام پرسنل اسکراب و سیرکولار اتاق عمل باید تمام دقت خود را در شمارش ابزار مورد استفاده در جراحی بکار برند.

کلیدواژه ها

اورژانس, سزارین, کیست, لانگ گاز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.