مقایسه اثربخشی ایماگودرمانی و روابط شیء درمانی بر خودمتمایزسازی و خودتنظیمی زنان دارای طلاق های متعدد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: مجله اصول بهداشت روانی، دوره: 26، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JFMH-26-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 161
نویسندگان
Ph.D. student in clinical psychology, Department of Psychology, Bojnourd Branch, Islamic Azad University, Bojnourd, Iran.
Assistant professor, Department of Psychology, Bojnourd Branch, Islamic Azad University, Bojnourd, Iran.
Assistant professor, Department of Psychology, Bojnourd Branch, Islamic Azad University, Bojnourd, Iran.
چکیده
مقدمه: با توجه به اهمیت بهزیستی عاطفی در پایداری ازدواج، پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی ایماگودرمانی و روابط شیء درمانی بر خودمتمایزسازی و خودتنظیمی زنان دارای طلاق چندگانه انجام شد. روش کار: جامعه آماری این کارآزمایی بالینی شامل زنانی بودند که در سال ۱۴۰۰ دارای طلاق های متعدد و مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران بودند. ۳۶ زن به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به روش تصادفی ساده در گروه های ایماگودرمانی (۱۲ شرکت کننده)، شیئی درمانی (۱۲ شرکت کننده) و شاهد (۱۲ شرکت کننده) قرار گرفتند. گروه های آزمایشی در جلسات درمانی شرکت کردند و در این مدت گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکردند. شرکت کنندگان پرسشنامه تمایز پرسشنامه خود و خودتنظیمی را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: یافته ها حاکی از تاثیر معنی دار درمان با روابط شیئی و ایماگودرمانی بر خودتنظیمی و خودمتمایزسازی بود (۰۵/۰P< ). همچنین با توجه به اندازه اثر، به نظر می رسد که درمان روابط شیئی تاثیر بیشتری نسبت به ایماگودرمانی بر خودمتمایزسازی (۲۴/۰ در مقابل ۲۳/۰) و خودتنظیمی (۸۲/۰ در مقابل ۷۲/۰) در زنان دارای طلاق متعدد داشته است. نتیجه گیری: بر اساس نتایج، درمان با روابط شیء و ایماگودرمانی در افزایش خودمتمایزسازی و خودتنظیمی زنان دارای طلاق های متعدد موثر است. با این حال، به نظر می رسد که درمان روابط شیئی موثرتر باشد.کلیدواژه ها
ایماگودرمانی, تمایز, روابط شیئی, زوج ها, خودتنظیمیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.