مطالعه ای بر ارزیابی تاثیر رویکرد تشخیص فعالیت صدا (VAD) بر تشخیص عواطف گفتاری کودکان اوتیستیک

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه علمی رویکردی نو بر آموزش کودکان، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IOCVJ-5-4_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مهدی حسینی

کارشناس ارشد علوم کامپیوتر، گرایش محاسبات علمی، گروه علوم کامپیوتر، دانشگاه مازندران، بابلسر، مازندران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: طیف اوتیسم، اختلالی نورولوژیک است که خودش را در سال های اولیه رشد کودک نمایان می کند. افراد مبتلا به اوتیسم با چالش هایی در زمینه تنظیم احساسات مواجه هستند و حالات عاطفی خود را به روش های مختلف بیان می کنند. پژوهش فعلی یک سیستم تشخیص فعالیت صوتی (VAD) را ارائه می کند که با صداهای کودکان اوتیستیک سازگار شده است. روش پژوهش: سیستم VAD ارائه شده یک شبکه عصبی بازگشتی (RNN) با سلول های حافظه کوتاه مدت (LSTM) است. داده ها شامل ۲۵ کودک اوتیستیک انگلیسی زبان است که یک فعالیت آموزشی ساختار یافته را انجام می دهند.یافته ها: آزمایش های ما نشان می دهد که سیستم VAD کودک عملکرد کمتری نسبت به سیستم VAD عمومی ما دارد که تحت شرایط یکسان آموزش داده شده است، زیرا منحنی مشخصه عملکرد سیستم (ROC) را تحت معیارهای منحنی (ROC-AUC) به ترتیب ۰.۶۶۲ و ۰.۸۵۰ به دست می آوریم. نتایج SER عملکردهای متفاوتی را در بین ظرفیت و برانگیختگی، بسته به سیستم VAD مورد استفاده با حداکثر ضریب همبستگی تطابق (CCC) ۰.۲۶۳ و حداقل ریشه میانگین مربعات خطا ۰.۱۰۷ نشان می دهد. نتیجه گیری: اگرچه عملکرد مدل های SER به طور کلی پایین است، سیستم VAD کودک می تواند به نتایج کمی بهبود یافته در مقایسه با سایر سیستم های VAD و به ویژه تراز مبنا بدون VAD (VAD-less baseline) منجر شود، که از اهمیت فرضی سیستم های VAD کودک در زمینه مورد بحث حمایت می کند.

کلیدواژه ها

تشخیص فعالیت صدا, تشخیص عواطف گفتاری, شبکه عصبی بازگشتی, سلول های حافظه کوتاه مدت, اوتیسم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.