راهکارهای تحصیل روحیه شکرگزاری از دیدگاه متون اسلامی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات اخلاق کاربردی، دوره: 19، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_AKGH-19-5_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 146
نویسندگان
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
چکیده
شکرگزاری از خداوند از فضایل فراموش شده در جامعه اسلامی است. در قرآن و روایات اسلامی بر انجام این فضلیت اخلاقی تاکید بسیار شده و آثار شگفت انگیز و معجزه آسایی برای آن ذکر نموده اند، همچنانکه از ناشکری به شدت نهی و سرزنش شده است. برای ترویج و گسترش این آموزه دینی و بهره مندی از آثار شگرف آن در زندگی لازم است تا راهکارهای آراسته شدن به آن بررسی شود. هدف از این پژوهش، ارایه راهکارهای تحصیل روحیه شکرگزاری از خداوند از دیدگاه متون اسلامی است. برای رسیدن به این هدف، به روش توصیفی تحلیلی، متون اسلامی به ویژه متون روایی، بررسی شد و شش راهکار کلی برای آن به دست آمد که بدین قرار است. نخست: توجه و یادآوری نعمت های ظاهری و مادی، دوم: توجه و یادآوری نعمت های پنهان و معنوی، سوم: مقایسه خود، با زیردستان در امور مادی، چهارم: مقایسه وارونه، پنجم: مقایسه با وضعیت بدتر، در امور ناخوشایند و ششم: مقایسه داشته ها و نداشته ها.کلیدواژه ها
سپاسگزاری, شکرگزاری, چگونگی شکرگزاری, راهکارهای شکرگزاری, متون اسلامیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.