نقش معلمان، در تقویت استعدادهای دانش آموز سراسر کشور
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAVAN06_2023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 107
نویسندگان
کارشناسی دبیری علوم تجربی
کارشناسی علوم تربیتی
کارشناسی نقاشی هنرهای تجسمی
چکیده
پژوهش حاضر با هدف نقش معلمان در تقویت استعدادهای دانش آموزان سراسر کشور تدوین گردیده است. در روند تقویت استعدادها نقش معلم ،بزرگ و استثنایی است . اوست که می تواند دانش آموزان را به سمت پژوهش سوق دهد و شوق جستجو را در آن ها به وجود آورد . ولی اگر معلم ،خود تمایل به جستجوی چیز های تازه را نداشته باشد واگر استعداد روان شناسی برای شناخت موقعیت ها و روحیه ی دانش آموزان ،در او کم باشد دست کم دچار دردسر می شود .معلم می تواند به شاگردان خود کمک کند تا روحیه ی جستجو گر پیدا کنند ،به فضای آفرینندگی وارد شوند ،او می تواند آن ها را به جست و جو های شخصی ، چه خارج از کلاس و چه در درون کلاس ،وادارد و اندیشه ی علمی را به آن ها تلقین کند . به این ترتیب ، دانش آموزان به بررسی های علمی علاقه مند می شوند ،به کار های جستجوگرانه خو می گیرند وامکان ظهور استعدادهای خود را به دست می آورند .ظاهرا ،هر آدمی ،تا حد معینی ، استعداد آفرینندگی دارد . ولی اندازه ی استعداد آفرینندگی در افراد مختلف ،متفاوت است و برای این که این استعدادها به هدر نرود باید آن ها را کشف کرد ،باید شرایط لازم را برای بروز و رشد آن ها فراهم کرد و زمینه ی خاص مورد علاقه هر فرد را تشخیص داد . بهترین و روشن ترین راهی که برای رسیدن به این هدف میتوان انتخاب کرد،کار مستمر و منظم پیش خود است ،این اساسی ترین وجدی ترین شرط برای پرورش استعدادهای خلاقانه است .پس برای کشف استعدادهای خلاقانه ،مهم تر از همه چیز ،وجود محیط علمی است ،محیطی که با کار گروهی به جستجوی ناشناخته ها مشغول باشد ،محیطی که افراد را به طرف گشودن گره های اصلی و مهم که در علم ویا در عمل وجود دارد جلب کند ،محیطی که در آن بحث گروهی وکار های انفرادی را به طور مستمر به وجود آورد ،محیطی که در آن هر کسی بتواند خودش را بیازماید ،نیرو و اندیشه ی خود را در فاصله ی زمانی نسبتا طولانی ،در جهتی معین و روی مو ضوعی که نیاز به راه حلی دقیق دارد ،مورد آزمایش قرار دهد .بدون این شرط ،نمی توان درباره ی تربیت استعدادهای خلاقانه ودرباره ی نیروی آفریننده ،حتی بحث کرد.استعداد آفرینندگی ،همچون هر استعداد دیگری که در آدمی باشد ،به تمرین دائمی وتلاش مستمر نیاز دارد .این تمرین باید از همان روز های مدرسه آغاز شود .هر مساله ای که پیش خود وبدون کمک دیگران حل شود وهر مشکلی که با تلاش شخصی از جلو درک موضوع مشخصی برداشته شود ،به شکل دادن خصلت آدمی وبه بروز استعداد آفرینندگی او کمک می کند . ولی برای همه ی این ها ،باید به موضوع مورد بحث ،صمیمانه علاقه داشت ،باید معتقد بود که بدون کار مستمر طولانی ،نمی توان به نتیجه رسید و ضمنا باید دائما به کارهای دیگران وبه بحث هاونقطه نظرهای دیگران هم توجه داشت .کلیدواژه ها
شکوفایی ،استعداد دانش آموزان وظایف معلمان، شیوه خلاقیتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.