بررسی روانشناسی مثبت نگر در دانش اموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_3002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 136
نویسندگان
کارشناسی ارشد،آموزگارابتدایی
آموزگار ابتدایی
کارشناسی شیمی،دبیر علوم تجربی
دبیر درس مطالعات،کارشناس علوم اجتماعی
چکیده
آموزش مثبت نگری با توجه به تاکید آن بر نقاط قوت و پرورش آن ها و توجه آن به مفاهیمی مثبت مثل امید، قدرشناسی، بخشش، معنویت، هیجان های مثبت، توانسته است در متغیرهای پژوهش موثر واقع شود. به گونه ای که می توان گفت: آموزش مثبت نگری موجب افزایش حالت های روان شناختی مثبت دانش آموزان دختر کلاس های دوم و سوم شده است. از دیدگاه علوم رفتاری و روان شناسی وضعیت روانی، جسمانی و نحوه ی تجربه درد یا شادی از آرایش ذهنی، روانی و سبک اندیشه ی ما نشات می گیرد، هر چه که ما بزرگ تر، سالم تر و زیباتر فکر کنیم زندگی عینی خودمان را گسترده تر، عمیق تر و لذت بخش تر می کنیم و این شیوه ی تفکر ماست که کیفیت زندگی مان را تعیین می کند. فورت و همکاران (۲۰۱۲) به نقل از داوود (۲۰۱۴) در پژوهشی به این یافته دست یافتند که مداخله های روان شناسی مثبت در مدرسه در نوجوانان به بهبود سلامت روان و پرورش بهزیستی روان کمک و رفتارهای مرتبط با سلامت را افزایش می دهد. همچنین استرس و اضطراب را کاهش می دهد.نتایج پژوهش نشان داد مداخلات روان شناسی مثبت توانسته است بر پرورش توانمندی های منش، تغییر نگرش و نشان دادن راه های شاد زیستن در نمونه پژوهش اثر مثبت بگذارد. به عبارتی روان شناسی مثبت نگر با توجه نمودن به شادکامی، خوش بینی و تغییر شیوه نگرش دانش آموزان دختر کلاس های دوم و سوم به عنوان یک الگوی مناسب آموزشی و مداخله ای توانسته است در بهبود حالت های روان شناختی مثبت آنان موثر باشد. نتایج پژوهش ریتر و ویلز (۲۰۱۵) تحت عنوان اثر بخشی مداخله نوشتن خاطرات مثبت در پیشگیری علائم افسردگی و افزایش بهزیستی روانی حاکی از این است که این مداخلات سبب کاهش خلق افسرده و افزایش حالت های مثبت و بهزیستی در نوجوانان شده است. یی هو، چنگ و چنگ (۲۰۱۰) در بررسی خود با عنوان نقش داشتن معنا در زندگی و خوش بینی در ارتقاء بهزیستی نوجوانان به این نتیجه رسیدند که خوش بینی ارتباط مثبت با رضایت از جنبه های خاص زندگی و ارتباط منفی با مشکلات روان شناختی نوجوانان دارد. به عبارتی نوجوانانی که نسبت به آینده خوش بین هستند سطح رضایت از زندگی بیشتری دارند، همچنین داشتن معنا در زندگی با رضایت از زندگی ارتباط مثبت و با نشانگان شناختی ارتباط منفی دارد. روان شناسی مثبت نگر با تاکید بر اهمیت داشتن معنا در زندگی و همچنین با آموزش خوش بینی موجب بهبود رضایت از زندگی و کاهش افکار منفی می شود و به توسعه حالت های مثبت کمک می کند.کلیدواژه ها
استرس، مثبت نگری، ارتباط مثبت، زنگی، الگوی مناسب، رضایت از زندگیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.