اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر اضطراب سلامت، خودتنظیمی و تاب آوری زنان خانه دار
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی پژوهش و نوآوری در روانشناسی، با نگاهی ویژه بر درمانهای فراتشخیصی
- کد COI اختصاصی: RIPTW03_244
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 168
نویسندگان
دکترای روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، امل.مازندران.ایران
کارشناسی ارشد بالینی، بابل.مازندران.ایران
چکیده
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر اضطراب سلامت، خودتنظیمی و تاب آوری زنان خانه دار بود. روش این پژوهش نیمه آزمایشی (پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل) می باشد. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کلیه زنان خانه دار شهر بابل بود. حجم نمونه در این مطالعه تعداد ۳۰ نفر به عنوان واحدهای نمونه گیری تعیین شد که بصورت در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شد. جهت گردآوری اطلاعات در این پژوهش از پرسشنامه های اضطراب سلامت سالکوفکیس و وارویک (۲۰۰۲)، خودتنظیمی گارنفسکی و همکاران (۲۰۰۱)، تاب آوری کانر و دیویدسون (۲۰۰۳) استفاده شد. مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در ۸ جلسه ۶۰ دقیقه ای توسط پژوهشگر به صورت هفتگی و بر اساس پروتکل ابراهیمی و همکاران (۱۳۹۷) اجرا شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بر بهبود سطح اضطراب سلامت زنان خانه دار به میزان ۳۷/۰ واحد تاثیر دارد (۰۵/۰> p) و این روش درمانی بر اضطراب ابتلای به بیماری زنان خانه دار به میزان ۳۳/۰ واحد، بر پیامدهای بیماری زنان خانه دار به میزان ۳۰/۰ واحد و بر نگرانی کلی سلامتی زنان خانه دار به میزان ۳۰/۰ واحد تاثیر دارد. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بر بهبود سطح خودتنظیمی زنان خانه دار به میزان ۶۴/۰ واحد تاثیر دارد (۰۱/۰> p) و این روش درمانی بر خودتنظیمی مثبت زنان خانه دار به میزان ۶۳/۰ واحد تاثیر دارد. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود سطح تاب آوری زنان خانه دار به میزان ۴۷/۰ واحد تاثیر دارد (۰۵/۰> p) و این روش درمانی بر بر شایستگی زنان خانه دار به میزان ۴۱/۰ واحد، بر اعتماد به غرایز شخصی زنان خانه دار به میزان ۴۱/۰ واحد، بر مهار زنان خانه دار به میزان ۴۰/۰ واحد، بر معنویت زنان خانه دار به میزان ۲۵/۰ واحد و بر پذیرش عواطف مثبت زنان خانه دار به میزان ۴۰/۰ واحد تاثیر دارد. از نتایج این پژوهش می توان به منظورکاهش اضطراب سلامت و بهبود خودتنظیمی و تاب آوری در زنان خانه دار بهرمند شد.کلیدواژه ها
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، اضطراب سلامت، خودتنظیمی، تاب آوری.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.